Advertisement
" "

Everton pääsi eroon flopistaan

Englannin Valioliigan keskikastin Everton satsasi viime kesän siirtoikkunassa isolla rahalla uusiin pelaajiin manageri Ronald Koemanin johdolla. Koemanin aika päättyi surkeiden esitysten jälkeen jo lokakuussa 2017 ja osa pelaajista jäi uuden managerin Sam Allardycen myötä koirakopin täyttömassaksi. Nyt Allardycen korvannut Watfordin entinen manageri Marco Silva tyhjentää omalta osaltaan Evertonin jämäpajatsoa.

Yksi lähtijöistä on 23,6 miljoonalla punnalla seuraan vuosi sitten tullut hollantilainen Davy Klaassen. BBC uutisoi, että keskikenttäpelurin hinta on pudonnut puoleen vuoden takaisesta, vaikkakaan hintaa ei ole varmistettu. Klaassenin uusi seura on saksalainen Werder Bremen.

Entinen Ajaxin kapteeni esiintyi Evertonissa vain 16 kertaa, joista useimmat nimenomaan Koemanin alaisuudessa.

Klaassenin ura jatkuu Bundesliigan keskikastissa kirkkain mielin: “Valmentaja haluaa pelata tyylikästä ja  hyökkäävää jalkapalloa. Odotan innokkaana sitä.”

Klaassenin kommentit lienevät kehuja uudelle valmentajalle, mutta siitä voinee ymmärtää pienen piikin ainakin Allardycen suuntaan. Allardyce on enemmänkin tunnettu tulosvoittoisesta jalkapallosta, ja jälleen kerran hän onnistui nostamaan kriisipesäkkeen mukaville sijoille kauden päätteeksi. Klaassen ei varsinaisesti päässyt paremmista tuloksista nauttimaan. Nyt hänelle onkin tärkeää päästä pelaamaan.

“Minulle on tärkeää, että voin antaa kontribuutioni joukkueelle ja pelata vahvuuksillani”, Klaassen kertoo. Miehen siirtohalut olivat varmasti korkealla varsinkin sen jälkeen, kun Marco Slva teki selväksi, ettei hollantilaisflopille ole käyttöä.

Ensi kaudella seuraamme mielenkiinnolla, miten miehen ura jatkuu, sillä näytöt Ajaxin vuosilta olivat hehkutuksien arvoiset. Ei yksi vaikea kausi mitään tarkoita.