Everton voittoon Eurooppa-liigan karsinnassa – ottelussa ikävä välikohtaus

Michael Keanen sekä Idrissa Gueyen maalit siivittivät Evertonin vakuuttavaan kotivoittoon Hajduk Splittiä vastaan, Eurooppa-liigan karsintaottelun ensimmäisessä osassa.

Ottelun molemmat maalit nähtiin ensimmäisen jakson aikana. Michael Keane avasi maalitilit 30. peliminuutilla, Gueyen lisätessä johtoa 14 minuuttia myöhemmin. Ronald Koemanin miehistö on aloittanut kautensa vakuuttavasti, ja joukkueen tuoreet pelaajat ovat asettautuneet joukkueeseen toivotulla tavalla. Varsinkin avausmaalin tehnyt Keane on näyttänyt varmoja otteita puolustuksessa. Myös kaksi nollapeliä kahdessa ensimmäisessä ottelussa pelannut maalivahti Jordan Pickford on molemmissa otteluissa pelastanut joukkueensa takaiskuilta, ja on täten jatkanut ihastuttamista maalitolppien välissä, samalla tavalla kuin Sunderlandin riveissä viime kaudella.

Ottelussa erikoismainintaa ansaitsee ensimmäisen maalin alustanut laitapuolustaja Leighton Baines. Myös keskikenttäpelaaja Morgan Schneiderlin jatkoi rauhallista ja näyttävää peliänsä, vaikka aikainen keltainen kortti johti pelaajan vaihtoon jo ensimmäisen puoliajan jälkeen.

Ottelussa nähtiin hieman ikävä välikohtaus, kun peli jouduttiin hetkellisesti keskeyttämään kannattajien huonon käyttäytymisen takia. Hetkeä Keanen avausmaalin jälkeen kannattajien riemu kanavoitui negatiivisella tavalla, ja mainoskylttejä kaadettiin sekä kentälle yritettiin rynniä. Slovakialaistuomari Ivan Kruzliak joutui täten keskeyttämään pelin, mutta ottelua jatkettiin vain minuutteja myöhemmin, tilanteen rauhoittuessa.

Everton jatkaa Valioliigassa ensi viikon maanantaina Manchester Cityn vieraana kello 22:00.