Evertonille rutiinivoitto Crystal Palacen kustannuksella – Zahalle pettymys juhlaottelusta

Kuva: TT, Paul Greenwood

Kahdelle viikonlopulle jaettu Valioliigan 26. ottelukierros alkoi Evertonin ja Crystal Palacen välisellä kamppailulla Goodison Parkilla. Carlo Ancelottin johtamana Everton on noussut arvoisellensa paikalle taistelemaan paikoista Euroopan kentillä ja vakuuttava vire jatkui lauantai-iltapäivällä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, kunnes Everton avasi maalihanat 18. peliminuutilla. Bernard viimeisteli Theo Walcottin keskityksen upeasti suoraan ilmasta ja siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Ensimmäisellä puoliajalla ei lisäosumia nähty, joten puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen komennossa.

Toisen puoliajan alku oli Crystal Palacen hallintaa. Painostus palkittiin viiden minuutin jälkeen, kun Christian Benteke katkaisi pitkän kuivan kautensa. Oikean jalan laukaus lipsahti helponoloisesti Englannin maajoukkuemaalivahti Jordan Pickfordin alta.

Bentekelle siunaantui vielä paikkoja lisäosumille, mutta Everton rokotti ensimmäisestä paikastaan toisella puoliajalla. Richarlison viimeisteli kauden yhdeksännen osumansa pitkän härkämäisen kuljetuksen jälkeen 58. minuutilla.

Dominic Calvert-Lewin taltutti vierasjoukkueen pyristelyn pari minuuttia ennen täyttä aikaa, tuuppaamalla irtopallon lähietäisyydeltä pussiin kulmapotkun jälkitilanteesta.

3-1 Evertonin voittoon päättynyt kamppailu oli Wilfried Zahalle juhlaottelun, kun norsunluurannikkolainen esiintyi Crystal Palace-paidassa 350. kertaa. 56 maalia ja 70 maalisyöttöä Crystal Palacessa tehtaillut Zaha on ollut kuluvan kauden aikana vain varjo itsestään, vaikkakin hän tarjoili kamppailussa syötön Benteken 1-1 tasoitusosumaan. Zaha on tehnyt tämän kauden aikana Valioliigassa vain kolme maalia ja antanut neljä maalisyöttöä.

Everton nousi voitollaan sarjan seitsemännelle sijalle, viiden pisteen päähän neljäntenä majailevasta Chelseasta. Palace on tappion jälkeen sijalla 14.