Evertonille toinen tappio putkeen – Arsenal pilasi Solskjaerin juhlaottelun

Sunnuntainen Valioliigapäivä tarjosi viihdettä ja yllätyksiä neljän ottelun voimin. Päivä alkoi Aston Villan ja Southamptonin kohtaamisella Villa Parkilla. Southampton ryösti lopulta pisteet värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 3-4. Southampton siirtyi sarjan kolmossijalle, mutta Danny Ingsin polvivamma toi huonoja uutisia Ralph Hasenhüttlille.

Päivän toinen ottelu nähtiin St. James Parkilla, kun Newcastle isännöi sarjan toisella sijalla ollutta Evertonia. Everton joutui lähtemään otteluun ilman Richarlisonia, Lucas Digneä sekä upeasti alkukaudella esiintynyttä James Rodriguezia. Tämä näkyi myös tulostaululla. Kotijoukkueen Callum Wilson vei isännät kahden maalin karkumatkalle toisella puoliajalla. Ensimmäinen syntyi pilkulta ja toisessa Wilsonilla oli helppo työ siirtää pallo lähietäisyydeltä tyhjiin Ryan Fraserin esityön jälkeen. Dominic Calvert-Lewin kavensi ottelun vielä 2-1 kauden kahdeksannellaan, mutta Everton joutui tyytymään toiseen peräkkäiseen tappioonsa Valioliigassa.

Kolmas ottelu oli ennakkoon päivä herkkupala, kun Manchester United ja Arsenal kohtasivat Old Traffordilla. Man United on esiintynyt heikosti kotinurmellaan alkukaudesta, eikä helpotusta nähty tänäänkään Ole Gunnar Solskjaerin 100. ottelussa Man Unitedin peräsimessä. Peli oli erittäin tarkkaa ja ottelu ratkesi Paul Pogban virheeseen omalla rangaistusalueella. Ranskalainen kurotti myöhässä palloon ja kurotus kaatoi Hector Bellerinin rikkeen arvoisesti. Pierre-Emerick Aubameyang viimeisteli pilkulta kauden toisensa Valioliigassa ja varmisti vieraiden voiton 0-1-lukemin. Voitto oli Arsenalille sikäli erityinen, että se katkaisi seuran 29 ottelun voitottoman vieraspeliputken ”top-6” -joukkueita vastaan. Arsenal oli voittanut ”top-6” -joukkueen viimeksi vieraissa tammikuussa 2015.

Päivän viimeinen kamppailu käytiin Tottenham Hotspur Stadiumilla, kun Brighton kyläili erinomaisesti kautensa aloittaneet Tottenhamin vieraana. Harry Kane vei kotijoukkueen johtoon jo 12. minuutin jälkeen rangaistuspotkusta kauden kuudennellaan. Brighton kavensi toisen puoliajan alussa, kun Tariq Lamptey sijoitti uran ensimmäisen Valioliigamaalin vastustamattomasti ohi Hugo Lloriksen. Tottenham kuitenki teki tarvittavan, kun vaihdosta kentälle tullut Gareth Bale puski komeasti 2-1 loppulukemat. Kulttipelaajan edellisestä Valioliigaosumasta ehti kulua seitsemän vuotta. Voitolla Tottenham nousi sarjan toiselle sijalle.