Advertisement

Evertonin nuori hyökkääjä tähyää Englannin maajoukkueeseen

Evertonin 21-vuotias hyökkääjä Dominic Calvert-Lewin on seuransa toiseksi paras maalintekijä toistaiseksi tällä kaudella Gylfi Sigurdssonin jälkeen kaikissa kilpailuissa. Calvert-Lewin on tehnyt kaksi maalia Valioliigassa sekä kaksi lisää Carabao Cupissa. Myös kesän hankinta Richarlison on neljässä maalissa, mutta hänen kaikki osumansa ovat syntyneet liigassa.

Calvert-Lewin onnistui myös Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen lokakuisessa maaottelussa Andorraa vastaan. 7-0 päättyneessä murskavoitossa Calvert-Lewin viimeisteli kaksi osumaa. Englannin miesten maajoukkueen päävalmentajan Gareth Southgaten nostaessa paljon nuoria pelaajia mukaan myös Calvert-Lewin näkee mahdollisuutensa aikuisten maajoukkuedebyyttiin hyvinä.

“Kuka tahansa nuori pelaaja Englannissa saa tällä hetkellä itseluottamusta pelaajista joita valitaan joukkueeseen – erityisesti minä,” Calvert-Lewin sanoi Liverpool Echon mukaan. “Olen alle 21-vuotiaissa ja teen maaleja siellä. Nyt minulla on tilaisuus todella nousta esiin myös Valioliigassa. Jos pystyn jatkamaan maalien tekemistä niin en tiedä, miksei tilaisuus tulisi.”

Mason Mount ja Jadon Sancho ovat viimeisimmät pelaajat, jotka Southgate on nostanut nuorten maajoukkueesta aikuisten mukaan. Calvert-Lewin on iloinen heidän puolestaan, mutta keskittyy siihen, että olisi itse seuraava.

“Ei ole koskaan ollut parempaa aikaa olla nuori englantilainen pelaaja,” Calvert-Lewin jatkoi. “Todisteet ovat näkyvillä. Mason Mount pelaa viikosta toiseen hyvin Derbyssä ja hän sai mahdollisuutensa. Voisin luetella muitakin nimiä. Me kaikki alle 21-vuotiaissa olemme hyvin iloisia kaikkien miesten maajoukkueeseen nostettujen puolesta, mutta samalla myös keskitymme olemaan seuraava nostettu.”