Advertisement

Evertonin nuori puolustaja loppukauden lainalle West Bromiin

Evertonin 22-vuotias puolustaja Mason Holgate siirtyy sarjatasoa alempana pelaavan West Bromwich Albionin riveihin loppukauden mittaisella lainasopimuksella. West Brom tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

Viime kauden päätteeksi Valioliigasta pudonnut West Brom jahtaa välitöntä paluuta takaisin kirkkaimpiin parrasvaloihin. Joukkue on 25 kierroksen jälkeen Mestaruussarjassa sijalla kolme, kaksi pistettä toisena olevaa Norwichia perässä.

West Bromin manageri Darren Moore kertoo olleensa Holgaten perässä jo kesän siirtoikkunan aikana.

”Yritin tuoda Masonin joukkueeseen jo kesällä, mutta siinä vaiheessa Everton ei ollut valmis päästämään irti”, Moore totesi West Bromin verkkosivuilla. ”Katsoin kun hän pelasi Salomon Rondonia vastaan maalittomassa tasapelissä The Hawthornsilla viime kaudella ja mielestäni hän oli loistava. Haluan hoitaa siirtoasiat niin nopeasti kuin mahdollista ja tämä on hyvä alku. Olen iloinen että sain hänet joukkueeseen nyt.”

Holgate on pääasiassa keskuspuolustaja, mutta on pelannut urallaan myös oikean laitapakin tontilla. Evertonin vahvistettua puolustustaan Kurt Zoumalla ja Yerry Minalla Holgate on jäänyt vähäiselle vastuulle. Hän pelasi kauden viidessä ensimmäisessä Valioliiga-ottelussa, mutta ei ole sen jälkeen mahtunut kentälle. Holgate ei ole ollut edes kokoonpanossa viimeisissä kahdessatoista liigaottelussa. Mooren mukaan Holgatea saatetaan nähdä useammille pelipaikoilla.

”Hän tulee kilpailemaan oikean pakin sekä puolustuksen keskustan tonteista”, Moore jatkoi. ”Hänen innokkuutensa siirtyä tänne teki minuun vaikutuksen – hän haluaa pelata ja uskon, että hänestä tulee erittäin hyvä lisäys meille.”