Advertisement

Ex-pelaaja paljasti, kuinka tieto Jose Mourinhon potkuista vuonna 2007 järkytti Chelsean pelaajia: ”Pelaajat itkivät lattialla, tuntui siltä kuin joku olisi kuollut”

Valioliigassa useampaa eri seuraa pelaajaurallaan edustanut Steve Sidwell on paljastanut, kuinka Chelsean pukuhuoneessa tunnelma oli kuin hautajaisissa ja pelaajat itkivät lattialla, kun he saivat kuulla Jose Mourinhon potkuista vuonna 2007.

Special One siirtyi Chelsean peräsimeen ensimmäisen kerran vuonna 2004 ja onnistui kahtena ensimmäisenä kautetaan johdattamaan lontoolaisseuran valioliigamestaruuteen. Kolmantena kautena pokaalikaappiin täytettä tuli Liigacupin ja FA Cupin voitoista, mutta Valioliigassa Chelsea jäi kakkoseksi.

Chelsea-kannattajien silmissä Mourinho oli noussut kolmen kauden aikana jumalhahmoksi, mutta kulissien takana portugalilaisluotsin ja Chelsea-omistaja Roman Abramovitshin välillä kuohui. Syyskuun 20. päivänä vuonna 2007 Mourinho sai potkut, joka yllätti sekä seuran pelaajat että kannattajat täysin.

”En koskaan tuntenut sitä jännitettä tai ajatellut hänen olevan pulassa”, Sidwell kertoi Athleticille.

”Sitä ei tuntenut sisäpuolelta. Pelaajat olivat kaikki yhtenäisiä, kukaan ei kääntynyt häntä vastaan eikä hän ollut menettänyt pukuhuonetta.”

”Päivänä, jolloin hän sai potkut, olin ajamassa vaimoani lentokentälle ja kuulin uutisen radiosta. Ajattelin vain: ’voi paska, hän on poissa. Mitä nyt tapahtuu?’ Sitten meidät kaikki kutsuttiin kokoukseen Cobhamiin.”

”Se oli vaikeaa, kun Jose tuli sanomaan hyvästit. Olisit voinut kuulla nuppineulan putoamisen maahan. Tuntui siltä kuin joku olisi kuollut.”

”Vahvat hahmot, kuten Didier Drogba, Frank Lampard ja John Terry itkivät lattialla. Olin myös itse järkyttynyt. Se oli todella outoa.”

Kausi 2007/08 jäi Sidwellin ainoaksi Chelsea-paidassa. Sen jälkeen englantilaispelaaja edusti Aston Villaa, Fulhamia, Stokea ja Brightonia, ennen kuin päätti pelaajauransa vuonna 2018.