Advertisement

FA Cupin välieräparit selvillä – ennakkosuosikit pitivät pintansa puolivälierissä

Kuluneen viikonlopun aikana pelattiin FA Cupin puolivälierät ja isoja yllätyksiä ei nähty. Lauantaina pelattiin yksi peli, kun Teemu Pukin Norwich isännöi Manchester Unitedia Carrow Roadilla. Sunnuntain puolella pelattiin loput kolme ottelua, joissa mittaa ottivat toisistaan Sheffield United ja Arsenal, Leicester ja Chelsea sekä Newcastle ja hallitseva FA Cup -mestari Manchester City.

Suomalaisnäkökulmasta FA Cup -viikonloppu ei näyttäytynyt hyvässä valossa. Norwich taisteli itsensä jatkoajalle asti, mutta Harry Maguire päästi vieraat piinasta 1-2 osumallaan muutama minuutti ennen jatkoajan loppua. Muista maaleista vastasivat Odion Ighalo sekä Todd Cantwell. Pukin esitys oli heikonlainen ja Farke ottikin hyökkääjätähtensä vaihtoon jo 70. minuutin kohdalla. The National -lehden arvostelussa Pukki sai arvosanakseen kolme asteikolla 1-10. Toimittaja Andy Mittenin mukaan Pukki ei saanut luotua paikkoja itselleen tai muille, eikä Man United -puolustuksella ollut vaikeuksia hoidella Pukkia.

Sunnuntain ensimmäinen puolivälieräkamppailu nähtiin Bramall Lanella, kun Sheffield United isännöi Arsenalia. Kotijoukkueen tauon jälkeinen vire on ollut heikko, eikä sunnuntai-iltapäivä tuonut helpotusta ahdinkoon. Arsenal maalasi ensin rangaistuspotkusta Nicolas Pepen toimesta. Sheffieldin raju kiri tuotti tulosta 87. minuutilla, kun Arsenal puolustus sähläsi pallon käsittämättömästi David McGoldrickille, joka ei avopaikasta erehtynyt. Näytti siltä, että Sheffield oli lähempänä voittomaalia, mutta Arsenal oli toista mieltä. Dani Ceballos pääsi rankaisemaan 1-2 loppulukemat pienestä kulmasta aivan ottelun loppuhetkillä.

Alun perin tasaisimmaksi väännöksi oli arvioitu Leicesterin ja Chelsean kohtaaminen. Chelsealla oli kuitenkin hienoinen etulyöntiasema, kun sinipaitojen peli on kulkenut tauon jälkeen vaivatta. Ottelu päättyikin vierasjoukkue Chelsean 0-1 voittoon Ross Barkleyn toisen puoliajan maalilla.

Viimeinen puolivälierä nähtiin Newcastlen ja Man Cityn välillä. Kevin De Bruyne avasi maalihanat rangaistuspotkusta 37. minuutilla ja Raheem Sterling tuplasi Cityn johdon 68. minuutilla. Hallitseva mestari City pääsi siis odotetusti FA Cupin välieriin 0-2 lukemin.

Newcastlen ja Man Cityn välisen ottelun tauolla arvottiin tulevat välieräparit. Välierät pelataan Wembleyllä 18-19. heinäkuuta. Alan Shearerin suorittaman arvonnan tuloksena oli seuraavat välieräparit:

Arsenal Man City

Man United – Chelsea

FA Cupin puolivälierien tulokset

Norwich – Man United, 1-2

0-1 Odion Ighalo 51’, 1-1 Todd Cantwell 75’, 1-2 Harry Maguire 118’. Pukki pelasi 70 min.

Sheffield United – Arsenal, 1-2

0-1 Nicolas Pepe (rp.) 25’, 1-1 David McGoldrick 87’, 1-2 Dani Ceballos 90+1’

Leicester – Chelsea, 0-1

0-1 Ross Barkley 63’

Newcastle – Man City, 0-2

0-1 Kevin De Bruyne (rp.) 37’, 0-2 Raheem Sterling 68′