Advertisement

FA Cupissa Merseysiden derby, kun Everton matkustaa jälleen Liverpoolin vieraaksi

FA Cup tarjoaa heti kärkeen erittäin mielenkiintoisen ottelun, kun Everton matkaa Anfieldille Merseysiden derbyn osassa kaksi. Ensimmäinen osa pelattiin Valioliigassa ja tuo ottelu päättyi 1-1 tasapeliin. Myös tuolloin Liverpool oli kotijoukkueena ja lähti otteluun hieman ylimielisesti lepuuttaen isoa osaa kirkkaimmista tähdistään.

Liverpool tulee varmasti lepuuttamaan osaa pelaajistaan myös illalla, mutta luultavasti manageri Jürgen Klopp edellisestä ottelusta viisastuneena antaa derbyn tärkeydelle enemmän painoarvoa. Valioliigassa kotijoukkueella on kulkenut viime aikoina mainiosti. Joukkue on edelleen neljäntenä, mutta hivuttautunut jo kolmen pisteen päähän toisena majailevasta Manchester Unitedista. Liverpoolin Philippe Coutinho on ollut viime aikoina jälleen vahvojen siirtohuhujen kohteena ja pelaaja on itse ilmoittanut haluavansa siirtyä Barcelonaan nyt tammikuun aikana.

Everton piristyi Sam Allardycen saapumisen jälkeen huomattavasti ja nousi sarjassa nopeasti jo yhdeksänneksi. Viimeiset kaksi ottelua Everton on kuitenkin hävinnyt. Joukkue haluaa varmasti panostaa FA Cupiin heikosti sujuneen Eurooppa-liigan jälkeen. Everton on lähellä todella mielenkiintoista hankintaa, kun Turkin maajoukkueen Cenk Tosunin siirto on enää lääkärintarkastusta vaille valmis. Tosun maksaisi Evertonille 27 miljoonaa puntaa, mutta voisi olla juuri oikea mies ratkaisemaan joukkuetta ajoittain vaivanneen maalinteko-ongelman.


”Tiedän muutaman ihmisen sanoneen, etten arvostaisi cup-otteluita tai jotain vastaavaa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa”, Liverpoolin manageri Klopp kertoi ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa.

”Ehkä meidän täytyy tehdä siitä hieman selkeämpää. Et kuitenkaan voi joka päivä unelmoida voittavasi pokaaleita.”

Allardyce kertoo cupin eroavan Valioliigasta.

”Valioliigassa säilyminen on meille kaikkein tärkeintä. Olemme siellä nyt sillä sijalla, millä ansaitsemmekin olla.”

”Tämä ei ole sarjapeli eikä jaossa ole pisteitä. Se on voitto tai ulos. Se on niin yksinkertaista.”

Liverpoolilta puuttuvat ottelusta Coutinho ja hänen lisäkseen varmuudella myös Mohamed Salah. Sen sijaan on hyvin mahdollista, että Klopp antaa 75 miljoonan hankinnalleen Virgil Van Dijkille ensimmäiset peliminuutit uudessa seurassaan.

Evertonin puolelta sivussa ovat mahdollisesti Michael Keane sekä Idrissa Gueye.