Advertisement

Fabregasin mielestä Wilshere olisi voinut olla yksi suurimmista brittipelaajista ilman loukkaantumisia – “Yksi lahjakkaimmista, jonka kanssa olen pelannut”

Cesc Fabregas kommentoi entisen joukkuekaverinsa, Jack Wilsheren, potentiaalia medialle. Monacossa nykyisin jalkapalloileva espanjalainen uskoo, että Wilshere olisi noussut suurten brittipelaajien joukkoon ilman loukkaantumisia.

Entinen suurlupaus on tällä hetkellä ilman seuraa, kun West Ham ja Wilshere purkivat yhteisymmärryksessä sopimuksen edellisenä kesänä. Vasta 28-vuotias Wilshere on kärsinyt uransa aikana lukuisista loukkaantumisista, jotka ovat vieneet parhaan terän keskikenttäpelaajan kehityskäyrästä, jonka ennustettiin vievät pelaajan maailman jalkapalloeliittiin. Edellisinä vuosina Wilshere on lähinnä taistellut pelipaikastaan Valioliigan keskikastin joukkueissa.

Entinen joukkuekaveri Fabregas antaa kuitenkin Wilsherelle tunnustusta ja harmittelee pelimiehen huonoa tuuria loukkaantumisten kanssa. Fabregasin mielestä Wilsherella oli potentiaali nousta brittilegendojen joukkoon.


”Jack oli uskomaton lahjakkuus. Yksi lahjakkaimmista pelaajista, jonka kanssa olen ikinä pelannut.”

“Hän oli vain 16-vuotias, kun hän tuli ensimmäistä kertaa treenaamaan edustusjoukkueen kanssa ja ajattelin heti, että ’vau tämä kaveri on hyvä, vahva ja terävä’. On iso sääli, mitä hänelle on tapahtunut. Olen pahoillani hänen puolestaan, koska hänestä olisi voinut tulla todellinen pelin englantilaislegenda.”

“Puhumme aina, kuinka brittipelaaja sopeutuisivat muihin eurooppalaisiin joukkueisiin – olen aina uskonut, että Jack oli yksi harvoista, jotka olisivat lyöneet itsensä läpi Real Madridissa tai Barcelonassa.”

“Sama Aaron Ramseyn ja Gareth Balen kohdalla. Nämä pelaajat ovat olleet niin lahjakkaita. Ilman loukkaantumisia he olisivat voineet tehdä paljon enemmän.”

Wilsheren todellinen läpimurto tapahtui yhdeksän vuotta sitten Mestareiden Liigan -ottelussa, jossa hänet valittiin vain 19-vuotiaana ottelun parhaaksi maailmantähtiä vilisevää Barcelonaa vastaan.

Nuoren pojan ura lähti kuitenkin laskuun ensimmäisen ison nilkkavamman jälkeen kaudella 2011/12. Hän ei kyennyt pelaamaan kyseisen kauden aikana otteluakaan Arsenalin riveissä. Tämän jälkeen Wilshere kärsi useista pienistä vammoista, jotka vaikuttivat negatiivisesti pelaajan urakehityksen kannalta tärkeimpinä vuosina.