Advertisement

FA:n puheenjohtaja Greg Clarke: Valioliiga varautuu pelaamaan jopa koko kauden 2020-21 ilman yleisöä

Alkaa olla päivänselvä asia, että tällä kaudella ei pelata futista täysille stadioneille tai paikalla olevalle yleisölle ylipäätään.

Englannin jalkapalloliitto FA:ssa ollaan kuitenkin jo askeleen edellä. Vaikutusvaltainen puheenjohtaja Greg Clarke on sitä mieltä, että nyt tulisi alkaa varautua pelaamaan myös ensi kausi ilman yleisöä jopa kokonaan. Hän kirjoitti arviostaan liiton hallitukselle.

“Myös jalkapalloilevan maailman on sopeuduttava perustavanlaatuisiin muutoksiin nyt, kun ihmisten on pidettävä etäisyyttä toisiinsa. Katsojat ovat jalkapallolle elintärkeitä, mutta heidän paluunsa ei tule tapahtumaan nopeasti”, Clarke avasi kantaansa BBC:lle.


Valioliigan on ollut tarkoitus linjata jatkoa jälleen tämän viikon perjantaina, mutta se tuskin onnistuu, sillä Britannian hallitus aikoo tehdä linjauksia kokoontumisrajoitusten jatkon suhteen sunnuntaina. Monenlaisia arvioita on esitetty kauden jatkon puolesta ja vastaan, sillä tiedossa on, millaiset jättitappiot kauden keskeyttäminen aiheuttaisi. Myös urheilullisesti ollaan hyvin jännän äärellä.

Clarke on toiminut The Football Associationin puheenjohtajana vuodesta 2016 alkaen. Aiemmin hän on toiminut Englannin liigan puheenjohtajana ja Leicesterin johtotehtävissä.