Advertisement

Faneja pikkuhiljaa takaisin katsomoihin? Tottenhamin stadionilla tänään yleisöä ensi kertaa maaliskuun jälkeen, vaikka siellä ei edes pelata

Tottenhamin uudehko, yli miljardi puntaa maksanut jalkapallopyhättö Tottenham Hotspur Stadium valmistui keväällä 2019. Tämän vuoden maaliskuun jälkeen sinne ei kuitenkaan ole voitu ottaa yleisöä, syystä jonka tiedämme.

Nyt katsojien päästäminen lehtereille kuitenkin lähestyy. Näin voitaneen päätellä siitä, että tänään stadionille on myyty ensimmäiset 200 lippua 39 punnan kappalehintaan. Yllättävää tapauksessa on se, että Lontoossa ei tänään pelata – lipunostajat seuraavat vierasottelua Burnleya vastaan aitioissa ja muissa tiloissa TV-ruuduilta.

Tempauksella ei toki ole niinkään vaikutusta Spursin rahavirtaan, vaan tarkoitus on testata pandemia-ajan turvallisuuskäytänteitä, kuten turvavälejä. Kaikki yhtyvät varmasti joukkueen manageri José Mourinhon mielipiteisiin siitä, että tilanne ei ole tällä haavaa ideaali. ”Nautin joka hetkestä tällä kaudella, mutta tyhjät stadionit tekevät minut surulliseksi. Torstaina LASKia vastaan tuntui jopa pahemmalta kuin Valioliigassa”, Mourinho sanoi viitaten Eurooppa-liigan oransseina huutaviin mainostauluihin ja screeneihin.

Muut brittijengit ovat kokeilemassa vastaavia toimia. Muun muassa Bristol Cityssa sadat kannattajat katsoivat peliä lauantaina ”paikan päällä”, mutta eivät kuitenkaan livenä vaan niin ikään ruudulta. Selvältä kuitenkin vaikuttaa, että kannattajien palaaminen stadioneille lähenee pikkuhiljaa.