Advertisement

FC TPS:n puolustajalupaus siirtyy hollantilaisseuraan

TPS:n Gant Akatemian pelaajiin kuuluva puolustajalupaus Nikolai Talo siirtyy 1+2-vuotisella sopimuksella hollantilaisseura FC Groningenin nuorisoakatemiaan.

Vuonna 2003 syntynyt Talo on TPS:n oma kasvatti ja hän oli seuransa kanssa voittamassa P15-ikäluokan valtakunnallista lopputurnausta, Kai Pahlman -turnausta, viime vuoden elokuussa. Keskuspuolustajana pelaava Talo valittiin koko turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Talo on pelannut myös seitsemän U15- ja U16-ikäluokan maaottelua.

”Nikolas on erittäin vastuuntuntoinen pelaaja ihan kaikessa tekemisessään. Hän on kokonaisvaltaisesti monipuolinen ja erinomainen jalkapalloilija, jolla ei ole juuri heikkouksia. Kun päälle lisätään vielä se, että hän on todella tunnollinen harjoittelija, niin ei ole ihme, että Hollannista löytyi mielenkiintoa. Hänellä on erikoisuutena vielä hyvä vasen jalka, TPS juniorijalkapallon valmennuspäällikkö Joonas Laurikainen analysoi.

”Olen todella iloinen, että pääsimme sopimukseen. Kaikki tekeminen siellä vaikuttaa tosi ammattimaiselta. Olosuhteet ovat myös erinomaiset ja seuralla on ihan uusi treenikeskus. Käyn jalkapallon lisäksi myös lukiota etänä. Haluan kehittyä koko ajan pelaajana ja päästä Groningenissa mahdollisimman nopeasti myös arkeen kiinni. Tavoitteena on saavuttaa myös oman ikäluokan joukkueen avauspaikka sekä mennä siitä eteenpäin askel kerrallaan, 16-vuotias topparilupaus suunnittelee.

TPS:n Gant Akatemiasta maailmalle on ponnahtanut viime vuosina useampikin pelaaja. Abukar Mohamed siirtyi italialaisseura Lazioon, Onni Valakari isänsä oppeihin norjalaisseura Tromsöseen ja hiljattain Lucas Bergström siirtyi Valioliigajätti Chelsean riveihin.