Advertisement

Fernandesin mielestä Man Unitedissa on oikea mentaliteetti liigamestaruuden voittamiseen – ”Olemme täällä voittamassa”

Manchester Unitedissa eletään mielenkiintoisia aikoja – edellinen mestaruus on kolmen vuoden takaa Eurooppa-Liigasta ja edellisestä liigamestaruudesta on kulunut jo kahdeksan vuotta. Sir Alex Fergusonin eläköitymisen jälkeen suurseuran käyrä on osoittanut alaspäin ja takaisin huipulle on yritetty etsiä tietä erilaisten managerivaihtoehtojen kautta.

Monet ovat kritisoineet Ole Gunnar Solskjaerin kykyä nostaa joukkue entisaikojen loistoon ja kuluvan kauden alku ei ole antanut merkkejä paremmasta. Kuitenkin tammikuussa joukkueeseen hankittu Bruno Fernandes uskoo seurasta löytyvän vieläkin voittamisen mentaliteettia ja kulttuuria. Fernandes kertoili tuntojaan the UTD -podcastissa.

”Minun mielestäni muilla joukkueilla ei ole mitään väliä. Ihmiset voivat sanoa, että muut joukkueet ovat parempia kuin me, muilla on paremmat avauskokoonpanot ja parempia miehiä penkillä. Ihmiset voivat sanoa, mitä haluavat. Minua ei kiinnosta.”


“Tulin Manchesteriin voittamaan mestaruuksia. Pelaan yhdessä maailman suurimmista seuroista. Tällä seuralla on uskomaton historia.”

“Manchester Unitedin kaltaiselle seuralle tämä on ollut pitkä olla voittamatta Valioliigaa. Liian pitkä minun mielestäni.”

“Joten meidän pitää pitää mielessämme – kaikki pelaajat ja taustat – olemme täällä voittamassa. Ja uskon, että meiltä löytyy sitä mentaliteettia.”

Man Unitedin alkukausi on kuitenkin portugalilaisen puheista huolimatta sujunut nihkeästi. Manu on Valioliigassa sijalla 14 ja kerännyt seitsemästä ottelusta vaivaiset kymmenen pistettä. Fernandes onkin ollut joukkueen pelastava enkeli alkukaudella viidellä maalillaan ja kolmella maalisyötöllään.