Advertisement

Fernandinholle kahden vuoden jatkosopimus

Manchester Cityn puolustava keskikenttäpelaaja Fernandinho on allekirjoittanut seuran kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Fernandinhon uusi sopimus jatkuu kesään 2020 asti. Hänen edellinen sopimuksensa olisi päättynyt ensi kesänä. City tiedotti asiasta verkkosivuillaan tänään.

32-vuotias Fernandinho on ollut hyvin tärkeä osa Cityn lähes pysäyttämätöntä kalustoa tällä kaudella. Aiemmin urallaan huomattavasti ylempänä viihtynyt Kevin De Bruyne on usein pelannut hänen vierellään keskikentän keskustassa, ja Fernandinholla on tärkeä rooli tasapainottavana pelaajana hyökkäysmielisemmän De Bruynen vierellä.

Fernandinho on pelannut kaikissa Cityn 23 Valioliiga-otteluissa tällä kaudella. 22 kertaa hän on ollut avauksessa ja tullut vain kerran vaihdosta sisään. Hän on myös päässyt kolmesti johtamaan joukkueensa kentälle kapteeninnauha kädessään, mikä kertoo manageri Pep Guardiolan luottamuksesta brasilialaista kohtaan.


“Tämä on seura jolla on loistava tulevaisuus ja tahdon olla osa sitä niin pitkään kuin mahdollista”, Fernandinho kommentoi tuoretta sopimustaan. “Kun Pep on managerimme, olen varma että pystymme voittamaan merkittäviä pokaaleja ja, mikä myöskin tärkeää, yritämme tehdä sen pelaamalla kaunista, hyökkäävää jalkapalloa. On ilo olla osa tätä seuraa ja odotan innolla, mitä seuraavat pari vuotta tuovat tullessaan.”

Fernandinho saapui Cityyn kesällä 2013 pelattuaan sitä ennen Ukrainan liigaa Shakhtar Donetskissa peräti kahdeksan kauden ajan. Hän on edustanut Cityä jo 213 virallisessa ottelussa, ja on pelannut jokaisella Valioliiga-kaudellaan vähintään 32 ottelua.

“Hän on joukkueen kokeneempaa kaartia ja hänen ammattimaisuutensa ja työmoraalinsa eivät kalpene kenellekään”, hehkutti Cityn urheilutoimenjohtaja Txiki Begiristain Fernandinhoa. “Hän on ollut loistavassa vireessä tällä kaudella ja olemme tyytyväisiä että hän jatkoi sopimustaan kahdella lisävuodella.”