Advertisement

Fifan presidentti kertoi hurjista tulevaisuuden suunnitelmista – lyttäsi samalla ajatukset Euroopan superliigasta

Fifan presidentti Gianni Infantino on kertonut hurjista tulevaisuuden suunnitelmistaan ja lytännyt ajatukset Euroopan superliigasta.

Sky News kertoi aiemmin tällä viikolla, että Liverpool ja Manchester United etunenässä suunnittelevat perustavansa uuden 18 joukkueen superliigan, joka tulisi korvaamaan Mestarien liigan. Samassa yhteydessä kerrottiin, että Fifa tukisi suurseurojen suunnitelmia.

Infantino kertoi kuitenkin saksalaislehti Aargauer Zeitungille, että Fifa keskittyy tällä hetkellä ainoastaan uudistetun seurajoukkueiden maailmanmestaruusturnauksen onnistumiseen, joka järjestetään Kiinassa vuonna 2022, ja johon osallistuu 24 joukkuetta.


– Fifan puheenjohtajana olen kiinnostunut seurojen maailmanmestaruusturnauksesta, en superliigasta, Infantino kertoi.

– Minulle kyse ei ole Bayern Münchenistä Liverpoolia vastaan, vaan Bayernista Boca Juniorsia vastaan.

– Liverpoolilla on 180 miljoonaa fania ympäri maailmaa. Flamengolla on 40 miljoonaa fania ja 39 miljoonaa heistä on Brasiliasta. Liverpoolilla on ehkä 5 miljoonaa fania Englannissa ja 175 miljoonaa fania ympäri maailmaa.

– Haluan, että Euroopan ulkopuolisilla seuroilla on tulevaisuudessa maailmanlaajuinen vetovoima. Visioni on, että tulevaisuudessa olisi 50 seurajoukkuetta ja 50 maajoukkuetta, joista voi tulla maailmanmestareita.