Advertisement

Forbes listasi parhaiten tienaavat urheilijat – jalkapalloilijoilla kolmen kärki

Talousmaailman kärkijulkaisuihin kuuluva Forbes on listannut jälleen sata maailman parhaiten tienaavaa urheilijaa. Listan kärjessä on tänä vuonna Barcelonan tähtipelaaja Lionel Messi, joka Forbesin mukaan tienasi viimeisen 12 kuukauden aikana 127 Yhdysvaltain dollarin verran.

Toisena listalla on Juventuksen Cristiano Ronaldo, jonka tienestit samalta ajanjaksolta olivat 109 miljoonaa dollaria. Kolmen kärjen täydentää Paris Saint-Germainin hyökkääjä Neymar 105 miljoonan tilillään.

Forbes on listannut maailman parhaiten tienaavia urheilijoita vuodesta 1990 alkaen. Messi on vasta toinen jalkapalloilija tuolla ajanjaksolla, joka ottaa listan kärkipaikan itselleen. Cristiano Ronaldo oli listan kärjessä vuosina 2016 ja 2017. Kyseessä on myös ensimmäinen kerta, kun jalkapalloilijat ottivat listauksessa kolme ensimmäistä sijaa.

Kärkikolmikon jälkeen seuraavaa jalkapalloilijaa saa odottaa pitkään. Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Paul Pogba on listan sijalla 44 tienattuaan 33 miljoonan dollarin verran. Muut jalkapalloilijat listalla ovat Andrés Iniesta (46.), Alexis Sánchez (53.), Kylian Mbappé (55.), Mesut Özil (57.), Oscar (66.), Antoine Griezmann (75.), Gareth Bale (79.) sekä Mohamed Salah (98.).

Muilta osin listaus on yhdysvaltalaisten urheilijoiden hallinnassa. Peräti 62 listatuista urheilijoista on yhdysvaltalaisia. Ainoa listalle päässyt naisurheilija on tennispelaaja Serena Williams sijalla 63.

 

METSÄSTÄ VIIKON KORKEINTA KERROINTA. BETSSON TARJOAA KILPAILUN, JOSSA VOI METSÄSTÄÄ VIIKON KORKEINTA KERROINTA. VOITTAJALLE TARJOLLA JOPA 1000 EUROA!