Advertisement

Frank de Boerin pesti jo vaarassa?

Uusi Valioliiga-kausi on alkanut Crystal Palacen osalta todella heikosti. Alla on kolme tappiota, eikä joukkue ole tehnyt vielä maaliakaan. Kotona on kärsitty nöyryyttävät tappiot nousijajoukkue Huddersfieldille (0-3) sekä myös alempaan kastiin povatulle, tähtipelaajansa Gylfi Sigurdssonin menettäneelle Swansealle (0-2). Seurajohto on ymmärrettävästi tyytymätön ja nyt kesällä seuraan siirtyneen manageri Frank de Boerin työpaikka alkaa jo olla uhattuna.

De Boerin ura päävalmentajana alkoi hänen kasvattajaseurassaan Ajaxissa, jossa mies saavutti upeasti välittömästi neljä perättäistä liigamestaruutta. Vuosi sitten elokuussa hän sai unelmasiirron Italian suurseura Interin valmentajaksi, mutta siellä asiat eivät sujuneet yhtä ruusuisesti. Joukkue pelasi ailahtelevasti ja jopa heikosti ja de Boer sai potkut marraskuun alussa oltuaan valmentajana alle kolme kuukautta. Nyt pesti Crystal Palacessa on vaarassa jäädä yhtä lyhyeksi.

Hollantilainen de Boer on sekä pelaajana että nyt myös valmentajana vahvasti Ajaxin taitavaan pallonhallintafutikseen perustuvan koulukunnan kasvatteja. Crystal Palacen nykyisen joukkueen ovat kuitenkin hyvin pitkälti rakentaneet perinteisen, suoraviivaisen brittifutiksen nimeen vannovat edelliset managerit Ian Holloway, Tony Pulis, Neil Warnock, Alan Pardew ja Sam Allardyce. The Guardianin tietojen mukaan Palacen seurajohdossa pelätäänkin, ettei de Boer suostu tai pysty muokkaamaan joukkueen pelitapaa paremmin materiaaliin sopivaksi.

De Boerin puolustukseksi on todettava, että seuran hankinnat kesältä ovat jääneet hyvin vähäisiksi. De Boerille Ajaxista tuttu keskuspuolustaja Jairo Riedewald on ainoa sisään tullut pysyvä siirto. Sen lisäksi lainalle ovat saapuneet Manchester Unitedin toppari Timothy Fosu-Mensah ja Chelsean keskikenttäpelaaja Ruben Loftus-Cheek.

Crystal Palacella ja de Boerilla on nyt maaottelutauolla hieman aikaa laittaa peli kuntoon, mutta tulosta on tultava pian. Seuraavaksi joukkue kohtaa Valioliigassa Burnleyn vieraissa 10. syyskuuta.