Advertisement

Fred valitsi ManUn pitkälti Mourinhon takia

Manchester Unitediin kesällä peräti 52 miljoonan punnan siirtosummalla siirtynyt brasilialainen keskikenttäpelaaja Fred pääsee sunnuntaina maistamaan ensimmäistä kertaa Manchesterin paikalliskamppailun tunnelmaa. Ei ollut kuitenkaan hirveän kaukana, etteikö Fred olisi edustanut tässä derbyssä Manchesterin sinistä puolta.

Tammikuussa 2018 Manchester Cityn huhuttiin olevan vahvasti Fredin perässä etsiessään pitkän tähtäimen korvaajaa Fernandinholle. Fred vahvistaa, että hän sai tarjouksen Cityltä, mutta siirto ei lopulta kuitenkaan tapahtunut.

”Se on totta, sain heiltä tarjouksen ja keskustelin jopa siellä pelaavien Brasilian maajoukkuetovereideni kanssa,” Fred sanoi Sky Sportsin mukaan. ”He yrittivät suostutella minut liittymään heihin, mutta lopulta niin ei tapahtunut.”

Kesällä puolestaan United kiinnostui 25-vuotiaasta Fredistä. Hänen mukaansa tuota tarjousta ei tarvinnut pitkään miettiä, vaan hän tiesi Unitedin olevan oikea paikka hänelle. Isona tekijänä tässä Fredin mukaan on Unitedin managerilegenda José Mourinho.

”Sitten tuli kesä ja, kuten olen sanonut, oli Unitedin lisäksi tarjouksia myös muualta. Päätin kuitenkin nopeasti, että se on oikea siirto minulle,” Fred jatkoi. ”Mourinho on korkeimman luokan ammattilainen ja jokainen pelaaja haluaa työskennellä sellaisen voittajan kanssa. On selvää, että opin häneltä paljon. Hän voi olla aika ankara, mutta se on osa tätä työtä. Hän on myös ystävällinen ja hauska kentän ulkopuolella ja vitsailee kanssamme pukuhuoneessa. José oli tärkeä tekijä päätöksessäni siirtyä Unitediin ja olen kiitollinen, että hän osoitti kiinnostusta minuun.”

Manchesterin derby pelataan sunnuntaina alkaen kello 18.30 Suomen aikaa.