Advertisement

Futismatkalla Englannissa ja Walesissa osa 1 – Swansean ja Arsenalin kohtaaminen

Matka kohti Walesia käynnistyi Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 7.55. Kone lähti reilu puoli tuntia myöhässä lumipyryn takia. Lennon määränpäänä oli Lontoon Gatwickin kenttä, josta matka jatkui junalla kohti Paddingtonia. Paddingtonissa hyppäsin Swanseaan suuntavaan junaan ja matka-aika oli noin kolme tuntia. Matkalla oli mukava nähdä myös vähän toisenlaista Englantia Lontoon sijaan.

Swanseassa majoituin pieneen The White House -nimiseen guesthouseen. Neljän tähden guesthouse oli viihtyisä ja henkilökunta erittäin avuliasta. Tavarat huoneeseen, joka oli ehkä pienin koskaan näkemäni huone missään. Tämän jälkeen kaupungin kautta The Liberty Stadiumille illan ottelua varten.

Liput illan otteluun maksoivat 45 euroa ja hankkiminen kävi helposti Swansean internetsivujen kautta. Sivuille piti rekisteröityä, mutta jäsenyydestä ei tarvinnut maksaa ylimääräistä. Liput hankittiin hieman reilu kuukausi ennen ottelua. Swansealla on käytössä erittäin kätevä mobiiliaplikaatio, josta voi näyttää lippunsa otteluun mennessä. Vanhoja paperilippuja ei näin ollen enää tarvitse.

Kello oli kuusi paikallista aikaa, kun lähden vaeltamaan keskustasta kohti stadionia. Silmiinpistävintä oli ehdottomasti se, ettei kaupungissa ollut ketään. Myyrmäki Vantaalla on viikon jokaisena päivänä huomattavasti tätä kaupunkia vilkkaampi. Kaikki kaupat sulkevat ovensa kello kuusi, joka tuntuu erittäin oudolta. Tämä ei tosin koske ruokakauppoja.

Reitti stadionille voi olla hyvinkin aavemainen

Kun pääsen hieman lähemmäs stadionia, alkaa ihmisiäkin ilmaantua katukuvaan. Stadionin kupeesta löytyvät The Harvester sekä Frankie & Benny’s nimiset pubit, joissa oli mukavasti ihmisiä nauttimassa virvokkeita ennen ottelun alkua. Kannatuslauluja ei tosin vielä tässä vaiheessa kuulunut.

Saavun stadionille sisään 45 minuuttia ennen aloituspotkua. Tässä vaiheessa ei katsojia vielä lehtereillä juuri näkynyt, mutta Arsenal vastustajana tuntui kiinnostavan yleisöä ja sateesta huolimatta täysi tupa vaikutti saapuvan paikalle. Ja kotijoukkueen kannattajien näkökulmasta se kannatti.

Arsenal oli luvalla sanoen heikko. Swansea otti ottelun kontrollin hallintaansa ensimmäisestä minuutista lähtien. Vaikka Arsenal menikin ottelussa 0-1 johtoon Nacho Monrealin maalilla, kotijoukkue kuittasi tilanteen lähes välittömästi. Ensimmäisellä puoliajalla Arsenalilla ei tuon maalin lisäksi juuri paikkoja ollut, kun kotijoukkue taas olisi voinut tehdä hieman paremmalla tuurilla maalin enemmän.

Toisella puoliajalla kotijoukkue oli tappavan tehokas ja lopputulos 3-1 oli täysin oikeutettu. Petr Cech Arsenalin maalilla ei vakuuttanut ja alkaa tuntua siltä, että kokenut maalivahti alkaa olla parhaat päivänsä nähnyt.

Swansea ansaitun voittonsa jälkeen

Ottelun jälkeen pääsen hieman juttelemaan kotijoukkueen kannattajien kanssa. Nuori nainen kertoi nimekseen Sam sekä tämän kihlattu Mike. Heillä oli mukanaan Miken pikkuveli 10-vuotias Josh. 

”Näit itsekin ottelun. Olimme mahtavia,” Sam kertoi tunnelmistaan.

”Kaksi viimeistä kotiotteluamme ovat olleet loistavia. Voitimme sekä Liverpoolin että nyt Arsenalin. Tämä oli uskomaton ottelu. Arsenalilla ei ollut mitään mahdollisuuksia”, Mike puolestaan jatkaa.

Jordan Ayew on muuttunut aivan Messiksi viime päivinä. Häneltä ei voi saada palloa pois”, oli puolestaan Joshin analyysi.

”Meillä on hyvä joukkue ja Sam Clucas tappoi Arsenalin tänään. Hän on kone”, Mike jatkoi.

Vettä satoi läpi ottelun, mutta tunnelma stadionilla oli aivan uskomaton. Siihen toki varmasti vaikutti kotijoukkueen loistava esitys kentällä. Kannattajat lauloivat läpi ottelun ja kaikilla lähiympäristössäni vaikutti olevan hauskaa, paitsi Arsenalin kannattajilla viereisessä katsomossa. Siellä ilmeet olivat mallia eniten ottaa päähän kaikki.

Kävellessäni takaisin hotellille edessäni käveli kaksi Arsenal-kannattajaa, jotka kiteyttivät sanoiksi sen, jonka pystyi näkemään viereisen katsomon kannattajien ilmeistä. Siirtoikkunan viimeisenä päivänä on tapahduttava ihmeitä, sillä seura on taapertaa syvissä vesissä. Tämä kaksikko kuuluu selvästi Wenger out -leiriin.

Pitkän päivän päätteeksi pääsin vihdoin takaisin hotellille tähän uskomattoman pieneen huoneeseen. Tästäkin huolimatta pystyn hyvin suosittelemaan tätä majoituspaikkaa yksin matkustavalle. Hinta-laatusuhde on loistava. Aamulla matka jatkuu kohti Stokea ja kohti Stoken ja Watfordin välistä Valioliigakamppailua.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@Vaihtopenkkicom