Garbiel Jesus sysäämässä Agueroa sivuun Manchester Cityssä?

Manchester Cityn tuore 19-vuotias värväys Gabriel Jesus on aloittanut Valioliigauransa räjähdysmäisellä tavalla. Brasilialaishyökkääjä värvättiin Manchester Cityyn jo viime kesän aikana 27 miljoonalla punnalla, mutta jatkoi lainasopimuksella kauden loppuun vanhassa joukkueessaan, Palmeiraksessa, voittaen brasilian pääsarjan.

Brasilialainen nuori lupaus on ehtinyt tehdä jo kolme maalia ja yhden maaliin johtaneen syötön, kolmessa pelatussa ottelussaan.

Tottenhamia vastaan Valioliigadebyyttinsä tehnyt Jesus oli saada unelmiensa alun, päästessään kentälle vain yhdeksän minuutin ajaksi. Tasalukemiin päättyneessä ottelussa hyökkääjä pääsikin tuulettamaan jo hyvän aikaa tuikatessaan pallon Tottenhamin verkkoon pelin viimeisillä minuuteilla, mutta brasilialaisen voitonjuhlat pilasi avustavan erotuomarin paitsiolippu.

Vain yhdeksän minuuttia peliaikaa ensimmäisessä ottelussa saanut Jesus onnistui kuitenkin ansaitsemaan päävalmentaja Pep Guardiolan luottamuksen, jonka seurauksena hyökkääjä nähtiin seuraavan ottelun avauksessa, jättäen argentiinalaistähti Sergio Agueron penkinlämmittäjäksi. Gabriel Jesus kiitti ja kumarsi vastuuta maalatessaan debyyttimaalinsa heti ensimmäisen puoliajan lopuksi, Raheem Sterlingin epäitsekkäästä syötöstä.

Nuorukaisen kolmas ottelu olikin sitten täyttä Gabriel Jesus näytöstä. Manchester Cityn 2-1 voittoon päättyneessä ottelussa Jesus onnistui energisen ja röyhkeän pelin myötä laukomaan molemmat Cityn maalit. Hyökkääjän toinen maali tuli kutkuttavasti 1-1 tasalukemissa, kun ottelussa pelattiin jo toista minuuttia yliaikaa.

Manchester Cityn tähtihyökkääjä Sergio Aguero on nyt istunut penkillä kaksi viimeistä ottelua, ja on Jesuksen näyttöjen myötä varmasti hieman hämmästyttävässä tilanteessa. Argentiinalainen on kärsinyt lukuisista loukkaantumista ja tästäkin syystä esittänyt suhteellisen ailahtelevia otteita viime vuosina. Päävalmentaja Pep Guardiola on kuitenkin ilmoittanut Agueron yhä olevan yhtä tärkeä Cityn joukkueelle kuin ennenkin. Kuitenkin on vaikea kuvitella Jesuksen tippuvan vaihtopenkin puolelle, jos otteet kentällä jatkuvat edes puoliksi yhtä hämmästyttävänä kuin tällä hetkellä.

Manchester City jatkaa Valioliigataipalettaan sunnuntaina pelattavassa ottelussa AFC Bournemouthia vastaan. Joukkueen löytää tällä hetkellä sijalta kolme, pisteen erolla toisena olevaan Tottenhamiin sekä 10 pistettä sarjajohtaja Chelseaa perässä.