Advertisement

Gary Neville pitää Juan Mataa erittäin tärkeänä pelaajana Manchester Unitedille – ”hän on joukkueen liima”

Entisen Manchester United-puolustajan Gary Nevillen mielestä Juan Matasta on tullut manchesterilaisjoukkueelle ”erittäin tärkeä pelaaja”, kun kyse on keskikentän ja hyökkäyksen yhdistämisestä. Nevillen mielestä Mata on ”liima”, joka pitää Jose Mourinhon manageroiman joukkueen yhdessä.

Manchester Unitedin kuluva vuosi on ollut paras sitten Sir Alex Fergusonin aikojen, vaikka Valioliigamestaruudesta joukkue ei tällä kaudella enää taistelekkaan. Mourinho on tästä huolimatta joutunut useaan otteeseen kohtaamaan syytöksiä liian puolustavasta pelityylistään. Myös keskikentän ja hyökkäyksen välillä on ollut iso kuilu, mutta Nevillen uskoo Mourinhon löytäneen yhdistävän palasen.

”Kahden viime ottelun perusteella siellä on nyt joukkue ja Juan Mata on pelaaja joka yhdistää heidät, Neville sanoi Sky Sportsin podcastissa.

”Näyttää siltä, että Marcus Rashfordilla, Romelu Lukakulla ja Alexis Sanchezilla ei ole sellaista ”liimaa” joka heidät yhdistäisi. Mata näyttää nyt olevan erittäin tärkeä pelaaja joukkueelle.

”Jokainen pelaaja tästä kolmikosta on vahvoilla päästessään yksi-vastaan-yksi tilanteisiin. Marcus Rashford hyödynsi juuri vastaavanlaisen tilanteen Liverpool-ottelussa.

”Jonkun täytyy kuitenkin luoda heille tällaisia paikkoja ja Juan Mata on pelaaja, joka pystyy heille luomaan niitä tilanteita.

Manchester Unitedin kausi jatkuu jo tiistaina, kun joukkue isännöi Old Traffordilla Sevillaa Mestarien liigan neljännesvälierin toisessa osaottelussa. Ensimmäinen osaottelu Andalusiassa päättyi maalittomaan tasapeliin joten Mourinhon miehistön on voitettava kotiottelunsa jatkaakseen kilpailun puolivälieriin.