Advertisement

Gary Neville povaa Tottenhamia ja Chelseaa Liverpoolin haastajaksi – yksi asia sai ManU-legendan mielen muuttumaan dramaattisesti

ManU-legenda Gary Neville uskoo, että Tottenham ja Chelsea voivat haastaa Liverpoolin tällä kaudella Valioliigan mestaruustaistossa.

Tottenham on aloittanut kautensa vahvasti ja johtaa sarjaa yhdeksän ottelukierroksen jälkeen, kun taas Chelsea on kolmantena, vain kaksi pistettä Spursia perässä. Hallitseva mestari Liverpool on lontoolaiskaksikon välissä kerättyään Tottenhamin tavoin 20 pistettä.

Viime kausi oli Liverpoolin näytöstä ja joukkue jyräsi ylivoimaiseen mestaruuteen. Neville ei yllättyisi, jos Jurgen Kloppin miehistö uusisi mestaruutensa, mutta hän ei usko sen tapahtuvan yhtä ylivoimaisella tavalla kuin viime kaudella.

– Käynnissä on mielenkiintoinen kausi, Neville sanoi.

– Ajattelimme kauden alussa Chelsean olevan mielenkiintoinen joukkue, koska he hankkivat isoja nimiä joukkueeseensa. Alku oli vaikea ja Frank Lampard etsi ensimmäisinä viikkoina, mikä olisi hänen paras ryhmityksensä, johon hän saisi kaikki mahtumaan.

– Oli tiettyjä pelaajia, jotka eivät olleet kunnossa tuona aikana. Nyt he ovat kaikki kunnossa ja Lampard on saanut ryhmänsä toimimaan, ja he näyttävät melko vahvoilta.

Liverpoolin alkukautta ovat varjostaneet loukkaantumiset ja esimerkiksi joukkueen luottotoppari Virgil van Dijk on pitkään sivussa. Nevillen mukaan myös tämä vaikuttaa mestaruustaistoon.

– Onko se kausi, jossa Frank Lampard ja Jose Mourinho voisivat olla toisiaan vastaan mestaruustaistelussa? Emme olisi koskaan ajatelleet sitä, Neville lisäsi.

– Luulimme, että kaudesta tulee kahden hevosen kilpailu [Liverpool ja Man City]. Minun on sanottava, että kun katselin Cityä kauden ensimmäisten viikkojen aikana, ajattelin, että Liverpool karkaa, mutta ei nyt, ei Van Dijkin loukkaantumisen myötä.

Spurs on tehnyt Nevilleen suuren vaikutuksen. Viimeisin taidonnäyte nähtiin viikonloppuna, kun Mourinhon poppoo nappasi 2-0 -kotivoiton Man Cityä vastaan.

– Minun on myönnettävä, etten uskonut Spursilla olevan identiteettiä Jose Mourinhon johdolla, Neville sanoi.

– Heillä oli Mauricio Pochettinon kanssa todella hyvä pelityyli, josta he joutuivat muokkaamaan tyyliin, joka on todella erilainen.

– Katsoin Harry Kanen kehonkieltä Mourinhon aikakauden alussa ja ajattelin: ”En ole varma, että tämä tulee toimimaan”.

– Mutta minun on muutettava mieltäni dramaattisesti, koska katson nyt todella loistavaa Harry Kanea, joka pelaa toisin ja Mourinho saa hänestä kaiken irti.

– En vieläkään usko, että he [Spurs] voittavat liigan. En henkilökohtaisesti usko heidän olevan lähellä Liverpoolia, mutta käynnissä on outo kausi.

– Näemme outoja asioita tapahtuvan, ja kaikki ei mene aivan niin kuin me luulemme niiden menevän.

– Liverpool on kärsinyt loukkaantumisista, mikä tarkoittaa, että he ovat heikompia ja he menettävät enemmän pisteitä kuin viime kaudella.