Advertisement

Gary Neville: ”Työntekijöitään lomauttavilta seuroilta pitäisi evätä oikeus solmia pelaajasopimuksia ensi kesän siirtoikkunassa”

Entinen Manchester Unitedin tähtipuolustaja Gary Neville on ottanut puheeksi seurat, jotka lomauttavat nyt työntekijöitään ehkäistäkseen koronaviruksen aiheuttamia taloudellisia tappioita. Lomautuksia ovat esittäneet muun muassa Newcastle Unitedin omistaja Mike Ashley ja Tottenhamin hallituksen puheenjohtaja Daniel Levy. Nevillen mukaan tästä pitäisi antaa rangaistus, joka olisi toimimisen estäminen kesän siirtoikkunassa. Sama rangaistus tulisi hänen mukaansa antaa seuroille, jotka vaativat pelaajilleen palkanalennusta.

Ilmeisesti tähän johtopäätökseen Nevillen ajoi kaksoisstandardi säästötoimien ja huimien siirtomaksujen välillä. Esimerkiksi Newcastlessa nimittäin alettiin hätääntyneenä puhua lomautuksista vain kaksi kuukautta sen jälkeen, kun seura oli väitetysti tehnyt ”mysteeripelaajasta” 43 miljoonan punnan tarjouksen. Manageri Steve Bruce ei kertonut pelaajan nimeä, koska tämä itse ei ollut suostunut siirtoon. Joidenkin mielestä oikea syy oli se, että mitään pelaajaa ei oikeasti ollut edes olemassa.

Yhtä kaikki jalkapalloyhteisöstä, Gary Neville mukaan lukien, kuuluu nyt soraääniä siitä, miten seuran huonoiten palkattuja työntekijöitä voidaan lomauttaa ”seuran tulevaisuuden turvaamiseksi”, jos todellisuudessa kassassa lojuu kuitenkin tällaisia rahasummia.


Mitä mieltä sinä olet? Ota kantaa Vaihtopenkki.comin Facebookissa.