Advertisement

Gary Neville ylistää Ancelottin roolia Calvert-Lewinin huippuvireen taustalla – ”Ancelotti saa hänestä irti 20 tai 30 prosenttia parempia esityksiä kuin aikaisemmat managerit”

Eilinen Merseysiden derby Evertonin ja Liverpoolin välillä oli jälleen kerran todellista jalkapalloviihdettä kaikkine käänteineen ja yllätyksineen. 2-2 tasapeliin päättynyt ottelu jatkoi huimassa lennossa olevan Dominic Calvert-Lewinin maaliputkea Valioliigassa viiden ottelun mittaiseksi. Calvert-Lewin tasoitti kauden seitsemännellään ottelun 2-2 päätöslukemiin.

Nuoren englantilaishyökkääjän otteet ovatkin herättäneet paljon positiivista keskustelua. Calvert-Lewin on näyttänyt epäilijöilleen, että hänestä on Valioliigaseuran ykköshyökkääjäksi. Sky Sportsin asiantuntija Gary Neville uskoo Carlo Ancelottin olevan suuressa roolissa hyökkääjän kukkaan puhkeamisen taustalla. Huippumanageri osaa ottaa käytettävissä olevista pelaajistaan maksimaalisen hyödyn irti.

”Olemme puhuneet aikaisemmin Raheem Sterlingin kehittyneen todelliseksi huippupelaajaksi vasta Pep Guardiolan alaisuudessa. On ollut mielenkiintoista jutella Everton-fanien kanssa viimeisten vuosien aikana, kun heillä on ollut aina sellainen fiilis, ettei hän (Calvert-Lewin) ole tarpeeksi hyvä.”


“Mutta yhtäkkiä tulee uusi manageri, joka saa hänestä irti 20 tai 30 prosenttia parempia esityksiä kuin aikaisemmat managerit.”

“Se pistääkin miettimään, mitä olisi tapahtunut, jos uusi manageri ei olisi pitänyt Calvert-Lewinista tai omannut samaa laatua kuin Carlo Ancelotti. Se demonstroi upeasti sitä, että mitä tapahtuu, kun joukkueella on hyvä valmentaja. Meillä on hyviä valmentajia Valioliigassa kuten Jürgen Klopp, Jose Mourinho, Guardiola, Ancelotti jne.”

“He kehittävät pelaajia jatkuvasti. Seuran isoin investointi tulisi olla valmentaja. Valmentajan tulisi olla seuran isopalkkaisin henkilö. Sir Alex Fergusonin mukaan heillä on isoin rooli joukkueen toimivuuden kannalta.”

“Calvert-Lewin loistaa Ancelottin alaisuudessa ja näyttää huippupelaajalta. Mielestäni hän näytti fantastiselta maajoukkueessa. Hän on nyt vakuuttanut muut ympärillään, joka on jotain, mitä nuoren pelaajan tulee aina tehdä.”