Advertisement

Giroudin siirto Chelseaan varmistui

Arsenalin ranskalaisen kärkimiehen Olivier Giroudin siirto paikalliskilpailija Chelsean riveihin on varmistunut. Siirto on osa kolmisuuntaista kauppaa, jossa Borussia Dortmundin hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang siirtyi Arsenaliin, Chelsean Michy Batshuayi lainalle Dortmundiin hänen tilalleen ja Giroud puolestaan Batshuayin tilalle.

Chelsean Giroudista maksaman siirtosumman arvellaan olevan reilut 15 miljoonaa puntaa sekä noin kaksi miljoonaa puntaa mahdollisina bonuksina. Giroudin allekirjoittama sopimus kestää kesään 2019 asti.

”Chelsea on yksi isoimmista seuroista Valioliigassa. He ovat voittaneet kenties eniten pokaaleja viimeisen kuuden tai seitsemän kauden aikana”, Giroud kommentoi Chelsean verkkosivuilla. ”Se on valtava seura ja olen ylpeä saadessani siirtyä Chelseaan enkä malta odottaa, että pääsen pelaamaan.”

Giroud on pelannut Arsenalin paidassa 16 ottelussa Valioliigassa tällä kaudella, mutta ollut vain kerran avauskokoonpanossa. Maaleja noissa otteluissa on syntynyt neljä. Lisäksi hän pelasi kaikki Arsenalin Eurooppa-liigan lohkovaiheen kuusi ottelua ja iski niissä kolme maalia.

”Olivier on taitonsa korkeimmalla tasolla osoittanut kyky ja olemme hyvin ylpeitä voidessamme esitellä hänet Chelsean pelaajana”, sanoi puolestaan Chelsean johtoportaan Marina Granovskaia. ”Hän on tehnyt tasaisesti maaleja läpi uransa ja on jo hyvin tottunut englantilaiseen jalkapalloon sekä Valioliigaan. Olemme varmoja, että hän on meille fantastinen hankinta.”

31-vuotias Giroud on Chelsean kolmas hankinta tässä siirtoikkunassa keskikenttäpelaaja Ross Barkleyn ja laitapakki Emerson Palmierin jälkeen. Siirtoikkunan sulkeutuessa tämän päivän päätteeksi aikaa lisähankintoihin enää tuskin on.