Advertisement

Glenn Murray kertoi syyn, miksi Zaha ei noussut huipulle Manchester Unitedissa – “hän olisi yksi parhaista nyt”

Brighton-hyökkääjä Glenn Murray uskoo, että hänen entinen joukkuekaverinsa Wilfried Zaha olisi yksi tämän hetken parhaista valioliigapelaajista jos Sir Alex Ferguson olisi valmentanut häntä Manchester Unitedissa.

Zaha kertoi itse hiljattain ajastaan Manchesterissa ja kuvaili aikaa joukkueessa “helvetiksi”.

25-vuotias Zaha oli Fergusonin viimeinen hankinta Manchester Unitediin, kun Norsunluurannikon maajoukkuepelaaja allekirjoitti tammikuussa 2013 sopimuksen seuran kanssa. United maksoi Crystal Palacelle Zahasta 15 miljoonaa puntaa, mutta hänet lainattiin loppukaudeksi takaisin Palaceen, jossa hän oli tärkeässä roolissa joukkueen noustua Valioliigaan.

Sir Alex Ferguson lopetti valmennusuransa kauden 2012-2013 päätteeksi eikä Zaha päässy näin ollen kertaakaan edes harjoittelemaan managerilegendan alaisuudessa. David Moyesin Unitedissa vastuuta ei kertynyt kuin neljän ottelun verran, joten läpimurtoon hän ei saanut käytännössä edes mahdollisuutta.

Zaha on sittemmin tehnyt jo paluun Palaceen ja noussut siellä joukkueen avainpelaajaksi. Viime kaudella hän oli joukkueensa toiseksi paras maalintekijä yhdeksällä valioliigamaalillaan. Tämän kauden hän on aloittanut ryminällä ja tehnyt jo komeat kolme maalia neljässä pelaamassaan ottelussa.

Zaha oli kuuma nimi myös kesän siirtomarkkinoilla, mutta Glenn Murrayn mielestä laitahyökkääjä teki oikean päätöksen jäätyään Palaceen.

“Palace saa hänestä parhaan irti, ja olen varma, että Wilfriedin mielestä olisi huolestuttavaa, jos hän olisi siirtynyt uudelleen, eikä siellä olisi mennyt yhtä hyvin, Murray sanoi talkSPORTIN haastattelussa.

“Olen varma, että hän on hieman haavoittunut Manchester United -siirrosta.

“Olen nähnyt hänen kehittymisensä nuoresta pitäen ja hän on fantastinen pelaaja.

“Ja rehellisesti uskon, että jos Fergie olisi ollut vielä managerina, kun Wilfried siirtyi sinne, hän olisi yksi parhaista nyt.