Advertisement

Graeme Souness ei vakuuttunut Özilin suorituksesta maalista huolimatta – Arsenal riepotteli Newcastlea mennen tullen

Kuva: TT, Robin Parker

Arsenalin ja Newcastlen välinen kamppailu käytiin Emirates Stadiumilla sunnuntai-iltana. Arteta vakuutti ennen peliä, että joukkueen leiritys Dubaissa vahvisti itseluottamusta ja se näkyi Pohjois-Lontoon illassa.

Ensimmäinen puoliaika oli erittäin vauhdikas, vaikka maaleja ei nähty. Toisessa puoliajalla alkoi Arsenalin show, kun Pierre-Emerick Aubameyang ja Nicolas Pepe veivät kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

Mesut Özil ja Alexandre Lacazette päättivät pitkät kuivat kautensa maalinteon suhteen ja ratkaisivat ottelun lopullisesti viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

Arsenalin esityksestä huokui itseluottamuksen ja peli-ilon palaaminen, mutta Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Graeme Souness ei ollut vakuuttunut Özilin suorituksesta ja työmoraalista, maalista huolimatta.

”Hän on uskomaton näkemään syöttöpaikat sekä pitämään pallon pienessä tilassa.”

”Mutta tekeekö hän rajusti töitä joukkueelleen? Ei tee. Entä laittaako hän kaikkensa peliin jokaisessa tilanteessa? Ei todellakaan aina.”

”Kun mietit hänen kaltaisensa pelaajan tekevän yhden maalin 10 kuukauden aikana, se ei ole riittävän hyvin. Hän tuntuu hyväksyvän liian helposti sen, että asiat menevät huonosti. Jos hänellä olisi hieman erilainen asenne ja hän suuttuisi, kun asiat eivät mene nappiin, niin hän pelaisi vieläkin Real Madridissa.”

”Hän on jo kokenut pelaaja, joten hänen pitäisi tietää, miten asiat tulisi tehdä.”

Arsenal nousi voitollaan Valioliigan kymmenennelle sijalle, seitsemän pisteen päähän neljännestä sijasta.