Advertisement

Graham Potter odottaa innoissaan tapaamista Arsene Wengerin kanssa

Östersundsin managerina toimiva englantilainen Graham Potter on tehnyt uskomatonta jälkeä ruotsalaisen joukkueen peräsimessä. Östersunds on hyvin tavanomaisesta poikkeava organisaatio. Seuran kerrottiin saaneen Libyan hallitukselta uskomattoman sponsorisopimuksen. Sopimus toi seuralle hieman reilut 50 miljoonaa euroa. Joidenkin lähteiden mukaan seura ei tosin koskaan saanut tuota summaa käyttöönsä. Joukkue pelasi vielä muutama vuosi sitten ruotsin kakkosdivisioonassa ja nyt seura on ilmoittanut tavoitteekseen pelata Mestarien liigassa muutaman vuoden sisällä. Matkalla tähän vaiheeseen seura tiputti mm. Turkin suurseuran Galatasarayn karsinnoissa. Sen jälkeen se eteni jatkoon alkulohkosta, jossa pelasivat Atletic Bilbao sekä Hertha Berlin.

Suuri kiitos seuran noususta menee ehdottomasti pitkäjänteisen työn piikkiin, mutta Potterin panosta ei kannata asiassa vähätellä. Mies itse kertoo, ettei hänellä ole kiirettä palata takaisin Englantiin. Illan ottelussa vastapuolen managerina toimii Arsene Wenger, josta Potterilla on vain hyvää sanottavaa. Englantilainen odottaa myös kovasti Wengerin tapaamista ja mahdollisuutta päästä juttelemaan ranskalaismanagerin kanssa.

”Hän kokenut, menestynyt ja saavuttanut paljon. Hän on inspiraation lähde ja olisin hölmö, jos en käyttäisi hyväkseni tätä oppimismahdollisuutta”, Potter kertoi.


”Tämä ei ole helppo ammatti. Kun olet tehnyt tätä alemmalla tasolla vuosien ajan alat ymmärtää, kuinka suuri haaste on jatkaa niin monta vuotta.”

”Kunnioitan suuresti sellaisia henkilöitä, jotka ovat onnistuneet tekemään tätä työtä noin monta vuotta.”

”Inhimillisellä tasolla ajateltuna, kun on ollut huipulla noin pitkään ja joutunut käsittelemään kaiken tarkastelun, pettymykset, paineet, tappiot, kriittiikin ja siitä huolimatta pystynyt toimimaan kaikkein korkeimmalla tasolla. Minulla on häntä kohtaan todella suuri kunnioitus.”

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@Vaihtopenkkicom