Advertisement

Graham Sounessin mukaan Cech on yhä yksi parhaista maalivahdeista

Arsenalin maalivahdin Petr Cechin viime kausi ei ollut järin loistelias. Kuluva kausi on sen sijaan käynnistynyt erittäin vahvasti ja siinä saattaa olla oma osansa seuran uudella maalivahtivalmennuksella. Näyttää siltä, että myös koventunut kilpailu ykkösvahdin paikasta Bernd Lenon kanssa on tehnyt konkarimaalivahdille hyvää. Entinen Valioliigamanageri Graham Souness uskoo Cescin olevan edelleen yksi sarjan parhaista maalivahdeista.

”Tämä manageri on kasvattanut Petr Cechin työtaakkaa ja muuttanut ajatusprosessia”, Souness kertoi Sky Sportsille.

”Iso osa huippumaalivahtina oloa on päätösten tekeminen ja kaiken lisäksi nyt manageri pyytää häntä tekemään yhtä ratkaisevia päätöksiä jalalla pelatessaan.”

”Nyt hän miettii pelaako hän pitkällä vai haluanko pelata pallon alakerran kautta ja jos niin, niin minne annan syötön. Hän on siis tuplannut työtaakkansa. Mieleen tulee vanha koira ja uudet temput.”

”Hän ehdottomasti yhä yksi parhaista.”

Cechin jalalla pelaamista kritisoitiin ensimmäisissä otteluissa rajusti, mutta maalivahti on näyttänyt selviä kehittymisen merkkejä tuolla osastolla. Lisäksi tsekki pystyy edelleen uskomattomiin reaktiotorjuntoihin, joista seuran kannattajat ovat päässeet alkukauden aikana nauttimaan runsaasti.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom