Advertisement

Gray: Neljä Leicester-pelaajaa Englannin kisajoukkueessa

Leicester Cityn 21-vuotias laituri Demarai Gray on toistaiseksi ollut suurimpia hyötyjiä uuden managerin Claude Puelin saapumisesta joukkueeseen. Puel on kolmas manageri Grayn Leicester-uran aikana, eikä mies kahden edellisen aikana ollut tuttu näky joukkueen avauskokoonpanossa.

Puelin saavuttua hän on kuitenkin ollut avauskokoonpanossa viidessä joukkueen kuudesta ottelusta, pelaten täydet minuutit kolmesti. Maalejakin on syntynyt kaksi.

Gray uskoo, että kunhan peliaikaa tulee säännöllisesti ja onnistumisia myös, hänellä on hyvät mahdollisuudet päästä Englannin maajoukkueeseen ensi kesän MM-kisoihin. Hänen mukaansa muutamat edelliset valinnat osoittavat, että kuka vaan saattaa olla seuraava kutsuttu. Hän uskoo, että lopullisessa joukkueessa voi olla jopa neljä pelaajaa Leicesteristä. Kärkimies Jamie Vardy ja toppari Harry Maguire ovat viime aikoina maajoukkueeseen kuuluneetkin, mutta Grayn mukaan myös laituri Marc Albrighton voi ansaita paikan kisakoneesta.

“Mielestäni olemme nähneet, että jos pelaat säännöllistä jalkapalloa hyvällä, tasaisella tasolla oikeastaan kuka tahansa saattaa saada kutsun”, Gray kommentoi The Daily Telegraphin mukaan. “Marcista näki tässä pelissä, että hän on hyvä pallon kanssa, luova eikä koskaan lopeta juoksemista. Hän sai syötön Tottenhamia vastaan viime viikolla ja se käynnisti pelimme. Ja hän on luotettava – tiedät mitä saat joka viikko.”

28-vuotiaalla Albrightonilla ei Englannin miesten maajoukkueessa vielä edustuksia ole, joten hänen paikkansa kesän joukkueessa on parhaimmillaankin epätodennäköinen. Myös Grayn täytyy luultavasti olla loistava loppukauden ajan.

“Luulen, että meidän jokaisen täytyy vain jatkaa samaa joka viikko ja katsoa mitä tapahtuu, kun maajoukkuetta valitaan”, Gray jatkoi. “Siihen ei kannata keskittyä liikaa nyt, mutta jos vaikutat joukkueesi esityksiin niin kaikki on mahdollista.”