Advertisement

Guardiola: Agüero ja Kompany pysyvät Cityssä

Manchester Cityn manageri Josep Guardiola sanoo, että seuran kokeneemmasta päästä olevat Sergio Agüero ja kapteeni Vincent Kompany pysyvät Cityssä ensi kaudellakin.

Kaksikon kohdalla on nähty jonkin verran siirtohuhuja. Ykköskärjen paikkaan tottunut Agüero löysi itsensä muutamaan otteeseen penkiltä tammi-helmikuussa seuraan talvella vihdoin virallisesti siirtyneen teinisensaatio Gabriel Jesusin huikeiden esitysten ansiosta. Brasilialainen kuitenkin loukkaantui pian ja Agüero löysi tiensä takaisin avaukseen.

Kompany puolestaan on kärsinyt koko kauden loukkaantumisista. Belgialainen palasi kuitenkin todella vahvasti loppukaudesta ja oli avauksessa kaikissa Cityn seitsemässä viimeisessä Valioliiga-ottelussa. Noissa kamppailuissa syntyi topparille komeat kolme maalia, oman pään pysyessä puhtaana neljästi. Viisi voittoa ja kaksi tasapeliä auttoivat Cityn pitämään Liverpoolin ja Arsenalin takanaan ja varmistamaan Mestarien liigan lohkovaihepaikan ensi kaudelle.

Kauden viimeinen ottelu, 5-0 -voitto Watfordin vieraana oli erityisen vakuuttava. Agüero maalasi pelissä kahdesti ja Kompanykin kerran. Voiton jälkeen Guardiola totesi, ettei kaksikko ole lähdössä mihinkään.

”He ovat Manchester Cityssä ensi kaudella”, Guardiola sanoi Sky Sportsin mukaan. ”He kehittyivät paljon, Vincent pelasi kahdeksan tai yhdeksän peliä putkeen ja näimme hänessä jotain erityistä. Voin kuvitella, että kun City voitti liigan, Vincent oli yksi suurimmista syistä. Mutta kautemme loppui 15 pistettä Chelseaa perässä. Sergio auttoi meitä paljon, nyt meidän pitää löytää hänelle parempi ratkaisu eikä vain tyytyä hänen maaleihinsa.”

Lopulta Agüeron paikka joukkueen ykköshyökkääjänä ei ollut missään vaiheessa todella vaarassa. Argentiinalainen oli jälleen kerran tehokas viimeistellen kaikissa kilpailuissa yhteensä 33 maalia.

Ensi kaudesta Guardiola odottaa parempaa kuin kolmatta sijaa, mutta varoittaa, että Barcelonan ja Real Madridin kaltaisten seurojen taso on vielä kaukana.

”Olemme tyytyväisiä, että olemme Mestarien liigassa ja huomenna käännämme katseen ensi kauteen, jolloin paineet ovat yhtä kovat. Ensi kausi tulee olemaan parempi, ja minä valmentajana tulen olemaan parempi, mutta se ei ole niin yksinkertaista. Barcelonan ja Realin saavuttamiseksi tarvitsisimme vuosikymmeniä. Olemme ottaneet seurana harppauksen ja olemme nykyään jatkuvasti Mestarien liigassa. Seuraava askel on lyhyempi, mutta vaikeampi. Siihen tarvitaan aikaa, ja meidän maailmassamme aikaa ei ole olemassa, sitä ei sallita.”