Advertisement

Guardiola arvostaa Valioliigan kakkossijan korkeammalle kuin Cup-mestaruudet – uskoo myös Cityn Mestarien Liiga -pannan kumoutuvan

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola kertoili perjantaina lehdistötilaisuudessa fiiliksistään koskien meneillään olevaa kautta. Liverpool kruunattiin Valioliigamestariksi jo pari kierrosta sitten, mutta City on mukana vielä FA Cupissa sekä Mestarien Liigassa. Man City voitti myöskin Carabao Cupin aikaisemmin kaudella, mutta Guardiola kertoo arvostavansa enemmän Valioliigan kakkossijaa kuin Englannin cup-kilpailuja. Mestarien Liiga on hänen mielestään tietenkin asia erikseen ja joukkueen keskittyminen on täysin Real Madridia vastaan elokuun alkupuolella pelattavassa toisessa osaottelussa.

”Tämä organisaatio haluaa voittaa mestaruuksia, joten tämä kausi ei täysin tyydytä. Kuitenkin on pakko sanoa, että vastustajamme (Liverpool) oli uskomaton tällä kaudella sarjassa ja emme olleet heidän tasollaan.”

”Mielestämme kakkossija on kuitenkin parempi saavutus kuin FA Cupin, Carabao Cupin tai muiden cup-kilpailujen voitto ja Mestarien Liigaan karsiminen, josta muut joukkueet taistelevat. Emme olleet parhaita, mutta olimme parempia kuin 18 muuta joukkuetta. Kakkossijan säilyttäminen on kauden tavoitteena tällä hetkellä”


Man Citylle on asetettu kahden kauden osallistumiskielto Mestarien Liigaan Financial Fair Play säännöstön rikkomisesta, mutta seura valitti asiasta UEFA:n lautakunnalle. Päätös valituksen läpimenosta saadaan tulevana maanantaina ja Guardiola uskoo vakaasti, että Man City pääsee osallistumaan turnaukseen jo tulevalla kaudella.

”Tarkoituksena on pelata jokaisella kaudella Mestarien Liigassa ja pärjätä siellä niin hyvin kuin vain suinkin on mahdollista. Se ei liity siihen, mitä ensi maanantaina tapahtuu.”

“Olen kuitenkin itsevarma maanantaista, koska tiedän, olen nähnyt ja kuullut, seuran argumentit asian tiimoilta ja uskon, että pelaamme ensi kaudella siellä. Meidän täytyy kuitenkin odottaa. Sen jälkeen kerron mielipiteen ja seura antaa oman lausuntonsa asiasta.”