Advertisement

Guardiola: Cityllä torstaina pakkovoiton paikka

Manchester City nousi eilisen voittonsa myötä jälleen Valioliigan sarjataulukossa toiseksi Tottenhamin hävittyä oman ottelunsa lauantaina Wolverhampton Wanderersia vastaan. Ero sarjan kärkeen ei kuitenkaan kaventunut, sillä myös hurjassa vireessä oleva Liverpool otti kolme pistettä rökittämällä Arsenalin peräti 5-1.

Ero Liverpoolin ja Manchester Cityn välillä on seitsemän pistettä. Mielenkiintoisesti joukkueet pelaavat seuraavan ottelunsa vastakkain, kun City isännöi Liverpoolia torstaina Valioliigan kierroksen viimeisessä ottelussa.

Manchester Cityn managerin Pep Guardiolan mukaan joukkueella on torstaina jo pakkovoiton paikka. Mikäli he menettävät pisteitä Liverpoolille, tulee mestaruuden uusimisesta jo hyvin vaikeaa.

”Liverpoolin tilanne on sellainen, että jos menetämme pisteitä niin se on ohi, mestaruustaistelu oli siinä. Sen jälkeen se olisi lähes mahdotonta”, Guardiola myönsi Sky Sportsin mukaan. ”Totta kai hekin tulevat vielä tiputtamaan pisteitä, mutta eivät liikaa. Jos haluamme olla taistelussa mukana niin pitkälle kuin mahdollista meidän täytyy muistaa kuinka pelasimme viime kaudella, ja tällä kaudella myös muutamia viime päiviä lukuun ottamatta.”

City katkaisi eilen harvinaisen kahden ottelun tappioputken Valioliigassa 3-1 -voitolla Southamptonista. Yksi ottelun näkyvimmistä hahmoista oli nuori laitapakki Oleksandr Zinchenko. Hänen virheestään syntyi Southamptonin tasoitusmaali, mutta hän paikkasi sen mm. syöttämällä Sergio Agüeron 3-1 -osuman. Guardiolalla riitti kehuja Zinchenkolle.

”Mitä Zinchenkolle tapahtui ja kuinka hän siihen reagoi, siinä on oppitunti kaikille nuorille pelaajille”, Guardiola jatkoi. ”Tapahtuneen jälkeen hän ei piileskellyt tai sanonut ettei halua palloa. Hän oli kentän paras pelaaja.”