Advertisement

Guardiola ei usko voittamattomaan kauteen

Manchester Cityn loistavan tehokas alkukausi sai jatkoa viikonloppuna. Joukkue kaatoi ansiokkaasti taistelleen Burnleyn lopulta selkein 3-0 -lukemin. City kasvatti samalla myös hieman eroa seuraavana tulevaan Valioliigassa, kun paikallisvastustaja Manchester United kompastui yllättäen Huddersfieldin vieraana, häviten lukemin 2-1. Tuon tuloksen ja oman voittonsa myötä Manchester City kasvatti sarjajohtonsa viiteen pisteeseen. Seuraavana tulevat tasalukemissa United sekä Tottenham.

City ei vielä tällä kaudella ole tappioita kärsinyt. Valioliigassa kasassa on yhdeksästä ottelusta kahdeksan voittoa sekä yksi tasapeli. Mestarien liigassa on kaatunut jokainen lohkovastustaja, Feyenoord, Shakhtar Donetsk ja Napoli kerran. Liigacupin kolmannella kierroksella City puolestaan tiputti West Bromwich Albionin. Tuo edellä mainittu, toistaiseksi ainoa tasapeli tuli kauden toisessa ottelussa Evertonia vastaan. Se tarkoittaa sitä, että Manchester City on nyt ottanut 11 voittoa putkeen.

Valioliigan kautta on pelattu vasta alle neljännes, joten ihan loppuun meneviä johtopäätöksiä ei vielä kannata ruveta vetämään. Siitä huolimatta tämän kauden City on alkanut jo keräämään vertauksia “Voittamattomiin”. Voittamattomat on lempinimi, joka annettiin Arsène Wengerin valmentamalle kauden 2003-04 Arsenalille. Tuo ryhmä pelasi koko 38 ottelun Valioliiga-kauden läpi häviämättä yhtäkään ottelua.


Tuon kauden Arsenal on ainoa joukkue, joka tuohon saavutukseen on Valioliigan aikakaudella pystynyt. Sitä edeltävän kerran temppu onnistui yli 100 vuotta sitten, kun Preston North End pelasi kauden 1888-89 läpi ilman tappioita. Manageri Pep Guardiola ei usko joukkueensa pystyvän vastaamaan tuohon huippuharvinaiseen saavutukseen.

“Me tulemme häviämään pelejä, totta kai. Olen onnellinen 11 voitosta putkeen koska se osoittaa että voimme voittaa paljon peräkkäisiä pelejä, mutta jos kysyt voimmeko lopettaa kauden voittamattomana, sanon ettei se ole mahdollista”, Guardiola kommentoi The Telegraphin mukaan. “Kaudessa on paljon pelejä ja meillä tulee olemaan myös heikko hetkemme. Mutta sillä hetkellä tulen mielenkiinnolla testaamaan itseäni ja pelaajiani siinä kuinka reagoimme koska joskus meidän täytyy olla sotureita.”