Advertisement

Guardiola haastaa City-fanit – “Haluan nähdä, haluavatko he päästä välieriin”

Manchester Cityn neljän pokaalin kauden jahti jatkuu tänä iltana, kun se kohtaa Tottenhamin Mestarien liigan puolivälierän toisessa osaottelussa. Tottenhamin voitettua kotiottelunsa 1-0 kuvio on selvä, Cityn on pakko voittaa eikä vieraita saisi mielellään päästää maalin makuun.

Cityn manageri Pep Guardiola on voittanut valmentajana lähes kaiken mahdollisen, myös Mestarien liigan Barcelonassa kahdesti. Bayern Münchenissä hän ei siihen kuitenkaan pystynyt valtavista resursseista huolimatta, mikä nähtiin epäonnistumisena.

“Olin Bayern Münchenissä suuressa seurassa ja kolmen kauden jälkeen voitin aivan kaiken paitsi Mestarien liigan. Se oli suuri epäonnistuminen”, Guardiola totesi Sky Sportsin mukaan. “Mitä voin sanoa, hyväksyn sen ja tiedän sen. Minun täytyy elää sen kanssa mutta se ei ole mikään valtava ongelma.”


Guardiola heitti pientä haastetta myös Manchester Cityn kannattajien suuntaan. Etihad Stadiumia ei ole tunnettu sen huumaavasta tunnelmasta, mutta tänään Guardiola tahtoo nähdä, onko kannattajilla samanlaista halua välieriin kuin pelaajilla.

“Olen pahoillani, olen epäonnistuja tässä kilpailussa mutta olen päässyt puolivälieriin ja välieriin monesti ja tunnelma vierasotteluissa on ollut joka ikinen kerta aivan uskomaton”, Guardiola jatkoi. “Me tarvitsemme sitä. Me todella tarvitsemme sitä. Haluan nähdä, haluavatko he päästä välieriin, ei pelkästään pelaajat. Pelaajia en epäile 20 kuukauden jälkeen. Haluan nähdä, haluavatko fanimme todella päästä välieriin.”

Manchester Cityn ja Tottenhamin välinen ottelu pelataan tänään illalla alkaen kello 22.00 Suomen aikaa.