Advertisement

Guardiola kertoo Cityllä olleen haasteita korvata Benjamin Mendy viime kaudella

Manchester City hankki toissa kesänä Benjamin Mendyn Monacosta. Pelaaja loukkaantui kuitenkin hyvin pian ja oli sivussa lähes koko kauden. Manchester Cityn manageri Pep Guardiola kertoo, että joukkueen oli hyvin haastavaa paikata Mendyn jättämä aukko. Nyt Mendy on avannut kauden erittäin vahvasti ja laitapuolustaja johtaa tällä hetkellä sarjan maalisyöttö tilastoa kolmella syötöllään.

“Emme voineet vaatia Fabian Delphiä tai Oleksandr Zinchenkoa tekemään sitä, mitä Mendy tekee. Kun puhutaan ylöspäin ja alaspäin pelaamisesta, heillä on erilainen fysiikka kuin Mendyllä”, Guardiola kertoi Sky Sportsille.

“Me näimme hänen laatunsa Monacossa Ranskassa. Hänen laatunsa mennä eteenpäin. Kun pelaajalla on hänen laatunsa, meidän on käytettävä sitä, sillä hänellä on kyky aiheuttaa ongelmia.”


“Viime kaudella me sopeuduimme tapaamme puolustaa käyttäen Fabienia ja Zinchenkoa, mutta meillä ei ollut toista vaihtoehtoa viime kaudella. Siksi puhuttaessa taktiikoista on ensin puhuttava pelaajien laadusta ja siitä, miten he liikkuvat joukkuekavereidensa kanssa pelitapamme eteen.”

Manchester City kohtaa pian alkavassa ottelussa Wolverhamptonin vieraskentällä. Kotijoukkueella on erinomainen joukkue, joka voi parhaimmillaan kaataa sarjassa kenet tahansa. Pian nähdään jatkaako Mendy dominoivia nousuja myös Wolverhamptonissa ja tuleeko maalisyöttöjen muodossa lisää tehoja.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom