Advertisement
" "

Guardiola kuukauden manageri

Valioliigan syyskuun parhaaksi manageriksi on valittu Manchester Cityn espanjalaisvelho Pep Guardiola. Valintaa voi pitää oikeutettuna, sillä Manchester Cityn syyskuu oli Valioliigan osalta oikeastaan täydellinen. Joukkue voitti kaikki neljä otteluaan, teki 17 maalia eikä päästänyt ainuttakaan. Samalla City nousi myös sarjataulukon kärkeen, maalieron turvin ennen rakasta paikalliskilpailijaa Manchester Unitedia.

City aloitti Valioliigassa syyskuun nöyryyttämällä Liverpoolia kotikentällään peräti lukemin 5-0. Seuraavaksi kaatui Watford vieraissa vielä isommin lukemin 6-0. Manchester Cityn kannattajat saivat kotikentällään nauttia syyskuussa maalijuhlista, sillä seuraavassa ottelussa City voitti Crystal Palacen jälleen 5-0. Kun syyskuu päättyi 1-0 -vierasvoittoon Chelsean Stamford Bridgeltä, voidaan Manchester Cityn syyskuusta puhua yhtenä Valioliigan historian tehokkaimmista.

Vaikka se ei tähän palkintoon vaikuttanutkaan, oli City myös muissa kilpailuissa syyskuussa voitokas. Mestarien liigassa kaatui hollantilainen Feyenoord lukemin 4-0 ja ukrainalainen Shakhtar Donetsk lukemin 2-0. Englannin liigacupissa Guardiolan miehistö eteni neljännelle kierrokselle voittamalla West Bromwich Albionin 2-1. Kaiken kaikkiaan Manchester City on ottanut kauden 10 ensimmäisestä ottelusta yhdeksän voittoa ja yhden tasapelin.

Tämä on toista kauttaan Valioliigassa valmentavan Guardiolan toinen kuukauden managerin palkinto. Hän voitti palkinnon myös tämän vuoden helmikuussa.

Elokuun manageriksi valittiin sarjanousija Huddersfield Townin David Wagner, mutta tällä kertaa yllättäjät eivät palkinnosta kisanneet. Guardiolan lisäksi syyskuun ehdokkaina olivat José Mourinho (Manchester United), Mauricio Pochettino (Tottenham) ja Arsene Wenger (Arsenal). Tämän nelikon joukkueet ovat kaikki sarjataulukossa viiden parhaan joukossa.