Advertisement

Guardiola: Päävastustajat Chelsea, ManU ja Harry Kane-joukkue

Pep Guardiolan toinen kausi Manchester Cityn peräsimessä on alkanut erinomaisesti. Joukkue on kerännyt ensimmäisistä seitsemästä ottelusta 19 pistettä, tehden 22 maalia ja päästäen vain kaksi. City johtaa Valioliigaa ennen paikallisvastustaja Manchester Unitedia, joka on Cityn kanssa tasapisteissä mutta yhden maalin vähemmän tehneenä. Seuraavina tulee Lontoon kolmikko, joista Tottenham on Citystä viiden pisteen ja Chelsea sekä Arsenal kuuden pisteen päässä.

City on tällä hetkellä kenties suurin suosikki mestariksi, mutta kaudesta on pelattu vasta viidesosa. Nyt Guardiola on avannut sanaisen arkkunsa siitä, kenet hän kokee Cityn pahimmiksi kilpailijoiksi.

”Nyt loppui syyskuu. Tähän aikaan Chelsea voitti 15 peliä putkeen viime kaudella, oli voittamaton ja voitti liigan. Se ei ole helppoa, mutta he voittivat sen etukäteen”, Guardiola kommentoi Sky Sportsin mukaan. ”Tietysti tällä kaudella Chelsealla on hieman enemmän ongelmia koska he pelaavat joka kolmas päivä, se on aina monimutkaisempaa jokaiselle joukkueelle.”

”Sitten meillä on myös United, ja me näimme taas että Harry Kane-joukkue tekee joka päivä kaksi tai kolme maalia.”

Tottenhamin yksilöiminen Harry Kaneen ei ole tässä vaiheessa täysin tuulesta temmattua. Kane jäi jälleen maaleitta elokuussa, mutta oli syyskuussa hurjassa vireessä, iskien Tottenhamille kuudessa ottelussa 11 maalia. Myös Unitedin vahvan vireen taakse Guardiola löysi yksilön, managerivelho José Mourinhon.

”Unitedin kanssa tulee aina olemaan vaikeaa, koska nyt nähdään että United on José Mourinhon joukkue” Guardiola sanoi. ”Näen heidän voittavan kaksinkamppailuita, he ovat hyvin nopeita vastaiskuissa, he ovat jo osoittaneet että pystyvät pelaamaan niin. Se tulee olemaan vaikeaa, mutta on tärkeää että jatkossa näytämme että pystymme myös tekemään niin.”