Advertisement

Guardiola uskoo, että Manchester Cityn täytyy voittaa loput ottelut liigassa

Manchester City pelasi eilen keskiviikkona Valioliigan rästiottelunsa Cardiff Citya vastaan. Manchester City voitti ottelun melkoisen dominoinnin jälkeen suhteellisen kivuttomasti 2-0 ja nousi jälleen sarjan kärkeen. Kun sekä Cityllä että Liverpoolilla on kautta Valioliigassa jäljellä kuusi ottelua on 80 pistettä kerännyt City Liverpoolia yhden pisteen edellä.

Mestaruustaistelusta tulee siis kaikella todennäköisyydellä hurja ja se ratkeaa hyvin mahdollisesti vasta viimeisellä kierroksella. Ainakin Cityn manageri Pep Guardiola uskoo, että joukkueen on voitettava kaikki loput ottelut, mikäli se mielii uusia mestaruuden.

“Meillä on sellainen tunne, että jos pudotamme pisteitä meistä ei tule mestareita”, Guardiola linjasi Sky Sportsin mukaan. “En tiedä millaisessa kunnossa saavumme seuraavaan otteluun, mutta Cardiffia vastaan meidän olisi selvästi pitänyt tehdä enemmän maaleja. Siitä meille jäi pieni katumuksen tunne.”


City jää viikonloppuna jälleen Valioliigan ottelumäärässä jälkeen, sillä se kohtaa FA Cupin välierässä Brightonin. Joukkue on toki edelleen mukana myös Mestarien liigassa, joten loppukauden ottelutahti on hurja.

Joukkueen pelaajamateriaali on toki laaja, ja Guardiola on osoittanut olevansa valmis kierrättämään pelaajia paljonkin. Yksi potentiaalinen ongelma on vasemman pakin tontilla, jossa Oleksandr Zinchenko joutui tulemaan loukkaantumisen vuoksi vaihtoon eilisen ottelussa. Yleensä oikealla viihtyvä Danilo pystyy tarvittaessa paikkaamaan siellä. Myös Benjamin Mendy on tekemässä paluuta loukkaantumisesta ja olisi mainio lisä joukkueeseen keväälle.