Advertisement

Guardiola uskoo Sterlingin voivan yhä parantaa – “Ensimmäinen puoliaika ei ollut häneltä paras”

Raheem Sterling on kerännyt ansaitusti kehuja lauantain esityksestään Watfordia vastaan. Manchester Cityn hyökkääjä rikkoi maalittoman tilanteen heti toisen puoliajan alkuun ja iski vielä kaksi maalia lisää alle viidessätoista minuutissa, viimeistellen hattutempun.

On kuitenkin yksi henkilö, jonka vakuuttamiseen tuollainen maali-ilottelu yksinään ei riitä. Manchester Cityn manageri Pep Guardiola muistuttaa, että Sterling teki ensimmäisellä puoliajalla useampia virheitä, jotka olisivat voineet käydä joukkueelle kalliiksi.

“Hän ei seurannut oman puolensa laitapakkia kahdesti, toisella kerralla hän jätti jahtaamisen kesken”, Guardiola analysoi Sky Sportsin mukaan. “Hän menetti pallon kaksi, kolme tai neljä kertaa tilanteessa jossa hänen pitäisi välttää sitä, koska niistä seuraa vastahyökkäyksiä. Ja paljon muita yksinkertaisia asioita.”


Luonnollisesti Guardiola on iloinen Sterlingin panoksesta hyökkäyksessä. Hän uskoo laiturin voivan kuitenkin yhä kehittyä muissa asioissa.

“Totta kai olen hyvin iloinen siitä mitä hän teki, niistä kolmesta maalista”, hän jatkoi. “Jos minä pelaisin sellaisen ensimmäisen puoliajan kuin hän ja sitten tekisin kolme maalia, olisin maailman iloisin mies. Mutta luulen, että on hyväksi myös itselleni tuntea, että pystymme parempaan ja mielestäni ensimmäinen puoliaika ei ollut Raheemilta parasta mitä tällä kaudella on nähty. Siksi kerron hänelle näistä asioista ja me työstämme niitä.”