Advertisement

Guardiola valittiin Valioliigan huhtikuun manageriksi

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola on valittu Valioliigan huhtikuun parhaaksi manageriksi. Guardiola johdatti joukkueensa voittoon kaikissa neljässä huhtikuun Valioliiga-ottelussa.

Yhteensä Manchester Cityllä on menossa Valioliigassa 13 ottelun mittainen voittoputki, eikä joukkue ole menettänyt pisteitä sitten tammikuun lopun, jolloin se hävisi yllättäen Newcastle Unitedille.

Guardiola valittiin Valioliigan kuukauden manageriksi toista kertaa tällä kaudella. Aiemmin hän voitti helmikuussa, joka oli myös Cityltä pelkkien voittojen kuukausi Valioliigan osalta.

Yhteensä Guardiola on kolmen Valioliigassa valmentamansa kauden aikana valittu kuukauden manageriksi jo seitsemään otteeseen. Määrä on sama kuin yhdeksättä kauttaan Valioliigassa valmentavalla maanmiehellään Rafael Benitezillä. Kaksikon edellä on vielä viisi muuta nimeä, kärjessään Sir Alex Ferguson, joka valittiin kuukauden manageriksi ennätykselliset 27 kertaa.

Kuukauden managerin valinta suoritettiin yhteisellä fanien sekä asiantuntijoista muodostetun paneelin äänestyksellä. Guardiolan lisäksi ehdolla palkinnon saajaksi huhtikuun osalta olivat Wolvesin Nuno Espirito Santo, Liverpoolin Jürgen Klopp sekä Fulhamin Scott Parker.

Pitkän voittoputkensa myötä Guardiola on johdattanut Manchester Cityn jo hyvin lähelle toista peräkkäistä liigamestaruutta. Kun kautta on jäljellä enää yksi kierros, johtaa City Valioliigaa yhden pisteen erolla Liverpooliin. City kohtaa päätöskierroksella vieraissa Brightonin, kun taas Liverpool isännöi Wolvesia. Liverpoolilla on välissä vielä lisäksi toinen osaottelu Mestarien liigan välierää Barcelonaa vastaan.

 

METSÄSTÄ VIIKON KORKEINTA KERROINTA. BETSSON TARJOAA KILPAILUN, JOSSA VOI METSÄSTÄÄ VIIKON KORKEINTA KERROINTA. VOITTAJALLE TARJOLLA JOPA 1000 EUROA!