Advertisement

Guardiola vihjaa, että jalkapallo on toista kertaa keskeytyksen kynnyksellä – ”Valioliiga ei voi olla poikkeus”

Vaisusti kauden aloittanut mestarisuosikki Manchester City otti lauantaina nihkeähkön 0-1-voiton sarjan häntäpäässä kyyhöttävästä Sheffield Unitedista. Ottelun jälkeen manageri Pep Guardiolan kommenteissa huomion kiinnitti kuitenkin ennen kaikkea maestron epäilykset siitä, kannattaako sarjaa jatkaa, kun Iso-Britannia menee toista kertaa niin sanottuun lockdowniin, eli tiukemmat koronarajoitukset otetaan käyttöön.

Pääministeri Boris Johnson tiedotti rajoituksista lauantaina. Kaikki yhteiskunnan kannalta ei-välttämätön toiminta on määrä keskeyttää neljäksi viikoksi torstaista alkaen. Ja niin paljon kuin pidämmekin jalkapallosta, ei sitä ihan tässä merkityksessä välttämättömäksi voi sanoa.

Ei kuitenkaan syytä huoleen, sillä huippu-urheilu, kuten Valioliiga, on saanut poikkeusluvan jatkumiseen ilman yleisöä. Siksi onkin hieman yllättävää, että Guardiola asettuu epäilevälle kannalle. Viime keväänä Valioliiga meni pitkäksi aikaa jäihin ja palasi, kun käytänteet esimerkiksi koronatestaamiseen liittyen tulivat valmiiksi.

”Vaikea juttu. Tiedän, että pääministeri toimi näin, koska tilanne pahenee. Se tapahtui myös Espanjassa, Saksassa ja Ranskassa. Kaikkialla”, koutsi kommentoi. ”Joten virus riehuu edelleen. En usko, että jalkapallomaailma voi olla poikkeus yhteiskunnassa. Jos meidän täytyy pelata, pelaamme. Mutta en haluaisi olla eri asemassa kuin muu yhteiskunta, jossa suljetaan ravintoloita ja muita.”

Jos meidän täytyy pelata, pelaamme. Kuulostaa melko vastentahtoiselta. Toisaalta onhan hänellä pointti. ”Se ei ole vitsi vaan vakava asia”, Guardiola kiteyttää.