Advertisement

Guardiolan mielestä Valioliigan tulisi palauttaa mahdollisuus viiteen vaihtopelaajaan – ”Heidän pitäisi suojella pelaajia”

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola avasi sanaista arkkuaan koskien ottelutahtia ja vaihtopelaajien määrää kuluvan kauden Valioliigassa. Man City on kohdannut todellisen loukkaantumissuman alkaneen kauden alkumetreillä ja espanjalaisluotsi uskoo tilanteen johtuvan lyhyestä kesätauosta sekä koronapandemian aiheuttamasta intensiivisestä ottelukalenterista.

Esimerkiksi Sergio Agüeron, Gabriel Jesuksen, Benjamin Mendyn, Nathan Aken sekä Fernandinhon poissaolot loukkaantumisten vuoksi ovat aiheuttaneet Guardiolalle paljon päänvaivaa peluutuksen suhteen. Man City ei kuitenkaan ole ainoa seura, joka kärsii loukkaantumishuolista.

Guardiola kehottikin Sky Sportsin haastattelussa Valioliigapäättäjiä palauttamaan mahdollisuuden viiteen vaihtoon. Viittä vaihtoa käytettiin edelliskauden lopussa, kun jalkapallosarjat vietiin loppuun koronarajoitusten hellitettyä.

”Heidän pitäisi tehdä se. Emme ole ainoa joukkue, jota ongelma koskettaa.”

”Meillä on tilastoja, jotka eivät valehtele. Valioliigapelaajilla on 47 prosenttia enemmän lihasvammoja kuin edellisellä kaudella, mikä johtuu vähäisestä valmistautumisesta ja pelien määrästä.”

”Kaikilla muilla liigoilla on viisi vaihtoa pelaajien, ei yhden tai muutaman joukkueen suojelemiseksi.”

”Toivottavasti he voivat harkita uudelleen asiaa ja tehdä niin kuin muualla maailmassa. Meidän täytyy sopeutua moneen asiaan pandemian aikana. Todellisuus on täysin erilainen kuin aikaisemmin.”

”Miksi emme tekisi niin? Se ei käy järkeen. Lopulta he, jotka äänestävät päätöksistä – urheilutoimenjohtajat, presidentit, toimitusjohtajat – keitä he ovat päättämään näistä asioista? Keitä he ovat? Heidän pitäisi suojella pelaajia.”

Guardiolan Man City jatkaa Valioliigataivaltaan parin tunnin päästä, kun manchesterilaisjoukkue kohtaa vieraskentällä Sheffield Unitedin.