Advertisement

Guardiolan mukaan Manchester Cityllä on vielä matkaa suurseuraksi

Manchester Cityn alkukausi on lyönyt ällikällä lähes kaikki jalkapalloa seuraavat ihmiset. Hämmästyttävää ei ole suinkaan se, että joukkue johtaa Valioliigaa. Sen sijaan joukkueen ylivoimaisuus ja tapa, jolla City pelaa jalkapalloa on saanut monet haukkomaan henkeään. Joukkue on juuri julkaistun tutkimuksen mukaan maailman kovimman taloudellisen tulivoiman omaava joukkue. Tästäkään huolimatta joukkueen manageri Pep Guardiola ei vielä pidä Cityä todellisena suurseurana.

Guardiola haluaa joukkueen nauttivan voitoistaan, mutta on tyytyväinen vasta seuran voitettua mestaruuksia, jotka vievät Cityn suurseurojen joukkoon.

”On tärkeää voittaa pokaaleita. On voitettava tullakseen todelliseksi suurseuraksi kuten Manchester United tai Liverpool, joilla on todella loistava historia.”

”Jotta voimme antaa arvoa sille, mitä olemme tähän mennessä kaudella saavuttaneet ja mitä tulemme saavuttamaan jatkossa, meidän on voitettava pokaaleita. Ilman pokaaleita se on vain ok. Ihan hyvää, muttei riittävän hyvää.”

Guardiolan joukkueella on tiistaina mahdollisuus päästä Carabao Cupin finaaliin, kun he isännöivät The Etihadilla Manchester Unitedin tiputtanutta Bristol Cityä. Bristol on ollut Cupin todellinen yllättäjä toistaiseksi, mutta City vaikuttaa aivan liian isolta palalta haukattavaksi. Bristolin tuhkimotarina nähtiin jo uskomattomassa voitossa Manchester Unitedia vastaan. Nyt vastassa on vielä pykälää kovemman tason joukkue.