Advertisement

Guardiolan nuoret lahjakkuudet ja tulevaisuus Man Cityn peräsimessä

Manchester Cityn ailahtelevista otteista huolimatta joukkue on vielä ainakin näennäisesti mukana mestaruuskamppailussa majaillen Valioliigan sarjataulukossa sijalla kolme, kymmenen pistettä sarjajohtaja Chelseaa perässä, sekä tasapisteissä toisena olevan Tottenhamin kanssa.

Manchester Cityn lautakunta on antanut täyden tuen entiselle Barcelona sekä Bayern Munchen valmentajalle, ja uskoo espanjalaisen tuovan palkintoja sekä menestystä seuralle pitkällä tähtäimellä. Guardiola itse on ilmoittanut odottavansa sopimuksensa viimeiseen vuoteen ennen jatkosopimuksen allekirjoittamista, mutta seura itse on itsevarma valmentajan pitkäaikaisesta sitoutumisesta Manchesterin jättiseuralle. Man City on lähivuosina sijoittanut nuoriin pelaajiin kuten Leroy Saneen, Rahem Sterlingiin ja Gabriel Jesukseen, joka kuvastaa Cityn ja Guardiolan pelaajahankinnan politiikkaa. Manchester Cityn kotisivuilla julkaistussa haastattelussa Guardiola pohtii nimenomaan nuorien lahjakkuuksien tärkeyttä seuran tulevaisuudelle:

”Olemme hankkineet nuoria pelaajia koska uskomme heidän omaavan suuren määrän potentiaalia. Emme osta pelaajia vain koska he ovat nuoria.”


”Heillä on huimasti potentiaalia, ja pystymme sijoittamaan paljon rahaa, pelaajiin kuten Raheem tai Leroy tai muihin.”

Raheem Sterling on vakuuttanut Guardiola alaisuudessa. Kuva: Alloverpress.fi

”Odotamme heidän olevan täällä neljä, viisi, kuusi, seitsemän vuotta ja luovansa uransa täällä Manchester Cityssä. Se on syy. Mutta ensimmäiseksi katsomme potentiaalia. Sen jälkeen, OK, niin nuoria kuin mahdollista.”

Pep Guardiolan lausunnoista paistaa tulevaisuuden tärkeys, joka varmasti antaa luottamusta niin kannattajille kuin seuran päättäjille valmentajan mahdollisesta jatkosopimuksesta ja omistautumisesta pitkänkaavan projektiin.

Gabriel Jesuksen räjähdysmäinen alku Valioliigassa sekä energinen pelityyli antoi Manchester Citylle tervetulleen piristysruiskun. Brasilialainen maalasi kolme kertaa ensimmäisessä kolmessa ottelussaan, ennen harmillista loukkaantumista, joka luultavasti pitää nuorukaisen kentän laidalla loppu kauden. Raheem Sterling sekä Leroy Sane ovat Guardiolan alaisuudessa asettautuneet rooliinsa esimerkillisesti ja ovat olleet keskeisessä roolissa Cityn hyökkäysvoimassa. Parivaljakko on kiusannut vastustajien puolustusta varsinkin viimeisein kymmenen ottelun aikana, Sterlingin onnistuessa maalinteossa kolme kertaa sekä rakentanut maaliin johtaneen syötön viisi kertaa. Sanen vastaava tilasto on kuusi tehtyä maalia ja yksi maaliin johtanut syöttö.

Gabriel Jesus loukkaantui pitkäaikaisesti räjähdysmäisen Valioliiga uran alussa Bournemouthia vastaan. Kuva: Alloverpress.fi

Guardiola onkin ilmaissut tyytyväisyyttään nuorien pelaajiensa otteisiin, mutta odottaa nuorukaisilta työmoraalia ja kehittymistä.

”Raz [Raheem Sterling] pelaa paljon – pitkiä minuutteja, paljon pelejä. On totta kuinka paljon tilanteitä hän luo, ja monestako paikasta hän tekee maalin. Hän hankkii rangaistuspotkuja, hän on aggressiivinen pallottomana, prässää monen muun asian ohella. Samanlainen kuin Leroy. Hän on pelaaja, joka vielä tarvitsee kehitystä. En halua hänen uskovan tai luulevansa olevan valmis, että hän olisi tarpeeksi hyvä.”

”Hän voi tulla paremmaksi – varsinkin perus asioissa. Hän tekee yhä virheitä simppeleissä sekä helpoissa asioissa. Parantaessaan sen, wow!”

Leroy Sane on ollut keskeinen pelaaja Cityn hyökkäyksessä, mutta nuorukaisella on vielä kehitykselle tilaa. Kuva: Alloverpress.fi

Manchester Cityn kausi ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, vaan joukkue on kohdannut niin ylä- kuin alamäkiä kauden aikana, eikä espanjalaisluotsi ole antamassa pelaajiensa lopettaa kamppailemista peliajastaan. Kesän tulevassa siirtoikkunassa Guardiolalla on tiettävästi myös kourallinen pelaajia tähtäimessään, muun muassa Tottenhamin keskikentällä viillettävä Dele Alli, eikä nuorilla pelaajilla tule olemaan varaa asettautua liian mukavaksi. Manchester Cityn nuoret pelaajat sekä hyvin toimiva nuorisoakatemia ennustaa hyvää seuran tulevaisuudelle, ja jos seuran rekrytointi keskittyy yhä nuorempiin lahjakkuuksiin, nähdään Cityn riveissä kiinnostavia elementtejä tulevien kausien aikana.

Manchester City kompuroi maalittomaan tasapeliin keskiviikon ottelussaan Stoke Cityä vastaan, joka mahdollisti Chelsean entisestään suuren hajuraon kasvua. Seuraava haaste tulee FA Cupin muodossa joukkueen matkatessa Middlesbroughin vieraaksi tulevana lauantaina.