Advertisement

Guendouzin tekemiset Brighton-ottelussa tutkinnan alle – Ian Wright puolustelee nuorukaisen toimintaa

Arsenalin shokkitappio Brightonin vieraana sisälsi viihdettä täydet 90 minuuttia ja ylikin. Brighton-hyökkääjä Neal Maupay oli koko ottelun tapahtumien keskipisteessä, kun hän oli osallisena Lenon loukkaantumiseen johtaneessa tilanteessa sekä voittomaalissa, jonka hän viimeisteli aivan ottelun loppuhetkillä. Kuuman ottelun loppuvihellyksen jälkeen joukkueiden pelaajat ottivatkin yhteen, jonka tiimellyksessä Matteo Guendouzi nappasi Maupayn kurkusta kiinni. Guendouzin toiminta on otettu tutkinnan alle ja todennäköisenä rangaistuksena pidetään pelikieltoa.

Arsenal-legenda Ian Wright kommentoi tapausta Match of The Day -ohjelmassa. Wrightin mukaan Guendouzin toiminnassa oli sellaista tunnetta ja intohimoa, jota hän haluaisi nähdä enemmän Arsenalin pelaajilta.

”Maupay näytteli tilanteessa – luulet, että häntä kuristettiin kunnolla, mutta se oli vain pieni ele. Hänen ja Guendouzin välillä oli loanheittoa koko pelin ajan ja luulisin, että Maupayn kommentit pelin jälkeen oli suunnattu Guendouzille.”

”Hänen (Guendouzi) toimintansa oli kyseenalaista tilanteessa ja hän joutuu todennäköisesti ongelmiin siitä. Mutta mielestäni hänen toimintansa osoitti sitä taisteluhenkeä, jota haluan nähdä kentällä.”

Maupay kommentoi ottelun jälkeen medialle kärkkäästi, että Arsenalin pelaajien tulisi oppia nöyryyttä.