Advertisement

Häikäisevä Jesse Joronen torjui Serie A:n huippuseuran kumoon!

Suomalaismaalivahti Jesse Jorosen edustama FC Kööpenhamina on edennyt Eurooppa-Liigan lohkovaiheeseen pudottamalla Italian kärkijoukkueisiin luketuvan Atalantan rangaistuspotkukilpailussa.

Ensimmäinen osaottelu Italiassa viime viikolla päättyi maalittomaan tasapeliin, kuten myös torstaina Kööpenhaminan Telia Parkenilla pelattu toinen osaottelu ja ratkaisua haettiin jatko-ottelusta. Myös 30.minuutin jatko-ottelu nyhjäiltiin ilman maaleja ja edessä oli rangaistuspotkukilpailu.

Atalantan argentiinalainen tähtipelaaja Alejandro Gomez oli rangaistuspotkukilpailun ensimmäinen epäonnistuja, kun hänen laukauksensa pysähtyi Jorosen vartioiman maalin ylärimaan.

Neljäntenä Kööpenhaminan joukkueesta laukonut Dame N’Doye epäonnistui laukauksessaan pahemman kerran ja pamautti pallon katsomoon.

Viidennessä ja ratkaisevassa kierroksessa Kööpenhaminan sankariksi nousi koko otteluparin aikana häikäiseviä torjuntoja napsinut suomalaisvahti Jesse Joronen. Joronen torjui Atalanta-hyökkääjä Andreas Corneliuksen laukauksen vasemmasta alakulmasta. Mielenkiintoinen seikka on se, että Cornelius siirtyi Serie A -seuran riveihin juuri Kööpenhaminasta viime kesänä. Kööpenhaminan voiton ja lohkovaihepaikan sinetöi toppari Denis Vavro joka täräytti pallon vuorenvarmasti oikeaan alanurkkaan.

Jesse Jorosta ei voi liikaa ylistää otteluparin voitosta. Atalanta vei otteluparin aikana maalintekoyritykset nimiinsä 48-13, laukaukset maalia kohti 15-2 ja laukaukset kaiken kaikkiaan 34-7. Joronen torjui siis yhteensä 15 kertaa, joista noin kolmannes oli niin sanottuja ”gamesavereita”.

Joronen on nyt esiintynyt yhteensä yhdeksän kertaa Kööpenhaminan maalilla ja päästänyt vaivaiset neljä maalia. Kööpenhamina ei myöskään ole hävinnyt ainuttakaan ottelua suomalaisen ollessa maalin suulla.

Eurooppa-Liigan lohkot arvotaan perjantaina.