Advertisement

Hallitseva mestari ja sarjaykkönen kohtaavat huippuottelussa

Valioliigan ehdoton huippukohtaaminen tapahtuu Lontoossa, kun hallitseva mestari Chelsea saa vieraakseen vakuuttavasti itsensä sarjakärkeen jyränneen Manchester Cityn. Chelsea on ennen ottelua sarjassa kolmantena vain kolmen pisteen päässä edellä olevia Manchesterin seuroja. Manchester City on sarjan kärjessä tasapisteissä paikallisvastus Manchester Unitedin kanssa. Vakuuttava maaliero on joukkueen etuna, sillä Manchester City on viimeistellyt kuudessa Valioliigaottelussa jo 21 osumaa ja päästänyt omaan verkkoon vain kahdesti.

Manchester Cityllä on ollut viime aikoina epäonnea, kun laitapakki Benjamin Mendy loukkaantui tiistaina Mestarien liigan ottelussa ja ykköshyökkääjä Sergio Agüero joutui myöhemmin autokolariin.

Päävalmentaja Pep Guardiola nostaa kuitenkin myös positiivisia asioita esille. Vähäiselle vastuulle aikaisemmin jäänyt Fabian Delph esiintyi katalonialaisluotsin mukaan tiistaina vakuuttavasti. Keskikenttäpelaaja Delph korvasi Mestarien liigan ottelussa loukkaantuneen Mendyn vasemmalla laidalla.


”Minulla on teoria keskikenttäpelaajista. Kun he ovat älykkäitä, he voivat pelata millä tahansa pelipaikalla, koska he ymmärtävät globaaleja tilanteita.”

”Delph pelasi uskomattoman pelin. Olen iloinen hänen puolestaan. Viime kaudella hän vietti paljon aikaa loukkaantuneena. Kun hän oli kunnossa, en ehkä luottanut häneen tarpeeksi paljon”, Guardiola jatkaa.

”Sitä kadun henkilökohtaisesti. Delph olisi ansainnut enemmän peliminuutteja”, Guardiola myöntää.

Myös Chelsean meno on ollut katastrofaalisen Valioliigan avausottelun jälkeen vakuuttavaa. Viidestä viime Valioliigaottelusta lontoolaisseura on napannut neljä voittoa ja tasapelin. Myös Mestarien liiga on alkanut hyvin. Tiistaina Antonio Conten ryhmä nappasi viime hetken maalilla vierasvoiton Atlético Madridista.

Conte sanoo, että hän odottaa ottelua Manchester Cityä vastaan innoissaan ja odottavaisena.

”Tämä on meidän viimeinen seitsemästä ottelustamme 21 päivän sisällä. Kuten hyvin tiedetään, Manchester City on todella hyvä joukkue, mutta niin se oli myös viime kaudella. Täksi kaudeksi he parantuivat paljon hyvillä hankinnoilla.”

”Meillä on ainoastaan yhden päivän valmistautuminen tähän peliin ja olemme yrittäneet valmistautua siihen oikealla tavalla. Mielessäni on edellinen esityksemme Atlético Madridia vastaan. Jokainen pelaajistamme esiintyi hyvin siinä ottelussa. Minun täytyy tarkastaa jokaisen pelaajan fyysinen kunto ja tehdä sitten päätöksiä”, Conte toteaa.

”Näin valtavan ottelun pelaaminen auttaa parantumaan hyvin ja nopeasti, koska jokainen pelaaja haluaa pelata, ja tämä peli on ainoastaan kaksi päivää edellisen ottelun jälkeen. Olemme valmiita tähän suureen otteluun. Odotamme innoissamme, että pääsemme pelaamaan”, Conte jatkaa.

Chelsean pelaajatilanne on varsin hyvä. Lontoolaisryhmästä puuttuvat varmasti ainoastaan pohjevaivainen Danny Drinkwater ja pelikieltoa kärsivä David Luiz. Lisäksi Pedron ja Alvaro Moratan pelikunnon yllä leijuu kysymysmerkkejä.

Manchester Cityltä puuttuu Mendyn ja Agüeron lisäksi ainoastaan kapteeni Vincent Kompany, joka kärsii pohjevaivasta.