Advertisement

Hallitukselta vihreää valoa Valioliigalle – jatkuvatko pelit 12. kesäkuuta?

Tänään keskustellaan taas kaikkien Valioliiga-seurojen kesken “Projekti Uudelleenkäynnistyksestä” eli sarjan jatkumisesta. Aiheesta on keskusteltu viikoittain siitä asti, kun brittifutis jäi tauolle pari kuukautta sitten, mutta sunnuntaina saatiin tärkeää lisätietoa, kun pääministeri Boris Johnson piti tiedotustilaisuuden koskien muun muassa kokoontumisrajoituksia.

Johnsonin suunnitelma sisälsi sen, miten maa hiljalleen saadaan pois lockdown-tilasta. Tähän liittyen hallitus on The Telegraphin mukaan antanut vihreää valoa myös Valioliigan jatkumiselle. Tämänhetkinen päivämäärä on 12. kesäkuuta.

Pari kuukautta on jo odotettu tietoa siitä, voidaanko kautta jatkaa ja jos voidaan, milloin. Nyt, kun tietoa siitä saatiin, alkoi kuitenkin kuplia sarjan sisällä. Kahdeksan seuraa on nimittäin neutraalien stadionien käyttöä vastaan. Ilmeisesti näiden seurojen määrä on kasvussa, sillä aiemmin se oli vain kuusi. Tällä on huomattava merkitys, sillä tällaisissa tapauksissa 70 prosenttia seuroista on oltava ehdotuksen puolella. Se tarkoittaa 14 seuraa.


Erityisesti pudotusuhan alla olevat seurat eivät ole valmiit pelaamaan muualla kuin kotona. Ideana voi toki olla myös se, että kautta ei siten voitaisi jatkaa ollenkaan, jolloin seurat voisivat säilyttää sarjapaikkansa tällä tavalla.

Lajiliitto ja sarja ovat kuitenkin hylänneet ajatuksen siitä, että kukaan ei putoaisi tällä kaudella alemmalle sarjatasolle.